Legea Bugetului pe repede înainte în Parlament. "E practic o decizie politică"

Dezbaterile pe legea bugetului vor începe mâine, în cadrul unui calendar foarte strâns. Este de aşteptat ca miercuri, România să aibă bugetul deja aprobat de legiuitori.
Parlamentari români votează
Parlamentari români votează (Florin Chirilă/Epoch Times)
Loredana Diacu
10.12.2015

Aprobată miercuri de Guvern, Legea bugetului de stat pe 2016 va fi dezbătută, începând de vineri dimineaţă, în comisiile de specialitate din Parlament, urmând ca acestea să lucreze şi în week end, a decis miercuri seara conducerea Parlamentului, relatează Mediafax.

Potrivit calendarului aprobat de către birourile permanente reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat pot fi depuse în intervalul miercuri seară - joi, ora 20.00. În cursul nopţii de joi, amendamentele vor fi centralizate pentru ca dezbaterile în comisiile de specialitate ale Parlamentului să poată începe în dimineaţă zilei de vineri.

Ulterior, în cursul zilei de vineri, comisiile parlamentare vor aviza fiecare minister şi instituţie în parte. La şedinţe vor participa şi miniştrii Cabinetului Cioloş. Tot vineri este programată şi prima şedinţă a Comisiilor reunite de buget-finanţare, care vor dezbate proiectul de buget în ansamblu.

Sâmbătă dimineaţă, comisiile de buget-finanţe vor începe discuţiile cu fiecare ordonator de credite în parte, discuţii la care sunt aşteptaţi miniştrii şi şefii de instituţii iar luni dezbaterile vor continua cu proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale.

Votul final pe legea bugetului urmează să fie dat miercuri, în jurul prânzului.

În opinia vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, acest calendar a fost unul "grăbit", însă nu a venit o solicitare în acest sens de la premierul Dacian Cioloş.

"E practic o decizie politică. A avut loc o negociere între Cioloş şi reprezentanţii partidelor politice. Există un oarecare acord politic, de aceea s-a şi mers pe o procedură de urgenţă", a declarat Orban, citat de Mediafax.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor