PNL va susţine bugetul pe anul viitor

Alina Gorghiu a anunţat miercuri că liberalii vor susţine bugetul pe anul viitor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat miercuri că formaţiunea sa va susţine bugetul pe 2016, deoarece condiţiile pe care partidul le-a pus Cabinetului Cioloş au fost într-o "oarecare" măsură realizate, relatează Agerpres.

Întrebată cum comentează îngheţarea salariilor anul viitor la nivelul lui 2015, Gorghiu a răspuns că în buget au fost prevăzute toate actele normative şi toate majorările de salarii votate în Parlament.

"Există şi o lege antipopulism, cea a stabilităţii fiscal-bugetare, care te obligă ca într-un interval de 180 de zile înainte de alegerile generale să nu faci modificări de această natură. Dar, în măsura în care există creştere economică, se colectează mai mult la bugetul de stat şi sunt venituri, se poate discuta orice fel de variantă", a precizat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai adăugat că şi-ar dori să vadă anul viitor o propunere de modificare a Codului fiscal, în sensul scăderii taxelor pe muncă, însă a admis că acest lucru va depinde foarte mult de cifrele din buget.

Reamintim că Guvernul Cioloş a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016. Tot astăzi, va avea loc o dezbatere cu reprezentanţii societăţii civile, organizată de ministrul delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social, Violeta Alexandru urmând ca apoi legea bugetului să meargă în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne