Nati Meir îi scrie o scrisoare lui Mircea Băsescu, promiţând dezvăluiri despre avocatul lui Bercea Mondialu'

Nati Meir
Nati Meir (Epoch Times România)

Nati Meri, fost candidat la preşedinţie şi actual puşcăriaş, i-a adresat o scrisoare lui Mircea Băsescu, pentru a-i da informaţii despre avocatul Pavel Abraham, unul dintre personajele centrale în scandalul presupusului trafic de influenţă pe care l-ar fi făcut Mircea Băsescu în favoarea lui Bercea Mondialu'.

Din scrisoarea postată pe blogul jurnalistului Robert Turcescu reiese că Abraham - cel care a depus la DNA înregistrările video cu discuţiile dintre Mircea Băsescu şi fiul lui Bercea, Florin Anghel - i-ar fi cerut lui Meir să "dea de Traian Băsescu", promiţându-i în schimb că-i va obţine eliberarea.

Redăm scrisoarea, aşa cum a postat-o Robert Turcescu pe blogul său:

Stimat Domn,

Sunt Nati Meir arestat la p.n.t (penitenciarul) Giurgiu pedeapsa de 7 ani (din) care am executat 3 ani şi 7 luni. Am fost reprezentat de dr. Pavel Abraham avocat cu contract de asistenta juridica seria B 216829/2012 din 30.08.2014 (!).

Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul să dau in dl. Traian Băsescu şi a promis că o să vorbească cu judecătorul să ma eliberez. Am văzut situaţia ta la TV şi cred că daca trimiţi avocatul tau la penitenciarul Giurgiu pot să te ajut, inclusiv sint de acord să depun un denunţ la DNA. Contractul de asistenta juridica se afla la mine in Giurgiu.

Am multe des pus, dar asta o fac in prezenta unui avocat ori la DNA Bucureşti. Avocatul meu e Daniela Epure, tel 0724447… şi ma văd cu ea l;a un termen pe data de 11.07.2014 la TMB.

Şi pe mine un “ţigan” m-a băgat la puşcărie, numele lui e Adrian Simionescu (“Adi Minune”).

Scuze daca te-am deranjat şi scuze ca scriu româneşte, (in) ebraica or english (engleza) scriu mult mai bine.

Dl. avocat Abraham m-a rugat tot timpul să dau in dl. Traian Băsescu şi a promis că o să vorbească cu judecătorul să ma eliberez

Vă mulţumesc,

Nati Meir, 07.07.2014″.

Nati Meir, fost deputat, fost candidat la preşedinţie, este un afacerist găsit vinovat de 80 de cazuri de escrocherie şi a fost condamnat la 30 de luni de închisoare în Israel. Şi-a părăsit ţara în 1996, în 1999 căpătând cetăţenie română, iar în 2004 devenind deputat, trimis în legislativul ţării de Partidul România Mare al lui Vadim.

În 2012, fostul candidat la Preşedinţie a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare de Tribunalul Galaţi, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

În iulie 2012, Meir s-a instalat în faţa sediului de campanie al lui Traian Băsescu, declarând ca va face greva foamei până când preşedintele suspendat al României va fi demis.

În iunie 2014, Meir a primit alţi şapte ani de închisoare, fiind acuzat de înşelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel. Magistraţii au decis contopirea celor două pedepse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne