Lăzăroiu: Liberalii „zguduiţi de scârbă” nu îl vor urma pe „bolnavul de pesedită” Tăriceanu

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat luni seară că fostul liberal Călin Popescu-Tăriceanu nu va fi susţinut şi urmat de foştii lui colegi care „zguduiţi de scârbă, se vor fi gândit că e bine să nu stea în preajma bolnavului de pesedită şi nici să iasă din "casă" pentru a nu se prinde ruşinoasa maladie de ei”.

Amintim că Tăriceanu a contestat decizia lui Crin Antonescu de a ieşi din guvernare, şi-a dat demisia din PNL, declarând că USL trebuie să continue, motiv pentru care a anunţat ca-şi face propriul partid liberal, Partidul Reformator Liberal. Acesta a declarat atunci că aspiră la funcţia supremă din stat adăugând că-l poate învinge pe Antonescu în cursa pentru Cotroceni. Însă luni, Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului la propunerea USD.

Lăzăroiu a atras atenţia că în urmă cu două săptămâni, Tăriceanu zicea că e caraghios să-şi dorească să fie preşedinte al Senatului.

„Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin”, declarat atunci Tăriceanu.

„Da, chiar aşa zis. Nu ştiu cum i se pare azi”, a precizat Lăzăroiu.

Comentând nominalizarea lui Tăriceanu la şefia Senatului, Crin Antonescu, a declarat că fostul său coleg de partid Călin Popescu Tăriceanu a avut „cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL” şi s-a aflat într-o „situaţia atât de jenantă” încât a ajuns „la mâna şi la uşa PSD”.

„Are dreptate Crin. Dar ştiţi de ce? Pentru ca el încă mai e preşedinte al PNL”, a declarat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a dezvăluit legenda misterioasei trădări a aliaţilor de la PSD de către Tăriceanu din 2008.

„Circula o legendă. Am auzit-o cândva, v-o spun şi vouă azi. Misterioasa "trădare" a aliaţilor de la PSD de către Tăriceanu în noaptea de 30 noiembrie 2008. Se înţeleseseră, chipurile, Tăriceanu şi Geoană să iasă împreună şi să susţină alianţa la guvernare PSD-PNL. Nu s-a mai întâmplat. Tăriceanu ar fi zis (ceva de genul): "Mi-aş trăda înaintaşii liberali dacă aş intra cu PSD în coaliţie la guvernare". Am fost sceptic atunci când am auzit. Azi nu cred o iotă. Atunci, ca şi azi, Tăriceanu a pus mai presus de orice o funcţie pentru el. Atunci voia funcţia de premier. N-a primit şi a invocat înaintaşii. Azi, pentru funcţia de preşedinte al Senatului, şi-a trădat fără probleme înaintaşii”, a afirmat acesta.

În opinia lui Lăzăroiu, în ciuda zvonurilor că mai mulţi membri PNL îl vor urma pe Tăriceanu, acesta nu va fi susţinut de liberali care vor evita să stea în preajma „bolnavului de pesedită” pentru a nu se îmbolnăvi şi ei.

„Un amic îmi spunea că e posibil ca Tăriceanu să fi fost coordonat în toate acţiunile sale sinucigaşe din ultima vreme chiar de oameni din PNL. Trezeşte atât de multă repulsie prin ce face încât nu doar că nimeni din PNL nu îl va urma, dar partidul va strânge rândurile. Zguduiţi de scârbă, mulţi activişti liberali se vor fi gândit că e bine să nu stea în preajma bolnavului de pesedită şi nici să iasă din "casă" pentru a nu se prinde ruşinoasa maladie de ei”, a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne