Senatul îl scapă pe Vosganian de DIICOT. Purtătorul de cuvânt al PNL dă explicaţii

Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de Varujan  Vosganian, ministrul Economiei.
Ministerul Economiei, conferinţă de presă susţinută de Varujan Vosganian, ministrul Economiei. (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, la postul B1Tv, că nu ştie ce anume s-a întâmplat în Senat că fostul ministru liberal al Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de corupţie în "Dosarul Romgaz", a scăpat din nou de urmărirea penală solicitată de DIICOT.

Joi, din cei 132 de senatori care au votat solicitarea procurorilor, 56 au fost "pentru" ridicare imunităţii lui Varujan Vosganian, 71 au votat "împotrivă", în timp ce 5 voturi au fost anulate.

"Când vorbim despre solicitări ale justiţiei, nu e bine să şi personificăm aceste solicitări. Orice solicitare ar fi, PNL s-a pronunţat pentru. Ideea e că nu e o decizie de partid în cazul lui Vosganian, noi hotărâserăm să votăm pozitiv, în momentul de faţă încercăm să identificăm ce s-a întâmplat acolo, nu avem atât de rapid datele problemei, dar cu siguranţă vom încerca să vedem, practic, ce s-a întâmplat", a precizat Ionuţ Stroe.

"Credeţi-mă, dacă ar fi să mergem după modelul politicianist român, am putea să dăm vina pe majoritate. E posibil să fi fost oameni din zona majorităţii care să îşi fi exprimat punctul de vedere. După ce vom avea toate datele necesare, încercăm să aflăm ce s-a întâmplat", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a subliniat că nu acesta este modul nou pe care liberalii şi l-au asumat să facă politica, nu a fost o decizie de partid la acest vot, pentru ca PNL a hotărât ca răspunsul membrilor săi va fi unui pozitiv şi prompt la solicitările justiţiei.

"Încercăm, în aceste minute, de când avem surpriza neplăcută, să aflăm motivele acestui vot. Dacă sunt voturi din partea PNL, cred că sunt foarte puţine. Şi asta e o întrebare dar nu din cadrul discuţiei de astăzi. Nu cred că putem discuta în acest moment. Vorbim de un vot în Parlament şi o solicitare a justiţiei. E un alt registru", a mai afirmat Ionuţ Stroe.

Varujan Vosganian este acuzat că a favorizat firma Interagro a controversatului om de afaceri Ioan Niculae. Procurorii DIICOT care instrumentează dosarul îl acuză pe acesta de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne