Macovei, despre "norocul" lui Vosganian: Senatorii au pus din nou un pumn în gură Justiţiei

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, consideră o ruşine faptul că Senatul României l-a scăpat din nou de urmărirea penală pe fostul ministru liberal al Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de corupţie în "Dosarul Romgaz".

"Ceea ce s-a întâmplat în Senatul României este o ruşine. Senatorii să ne spună cum au votat astăzi în cazul Vosganian. Senatorii au pus din nou un pumn în gură Justiţiei şi l-au scăpat pe senatorul Varujan Vosganian, membru PNL, de urmărirea penală. Este a doua oară când Varujan Vosganian este "mai egal" în faţa legii decât toţi ceilalţi români, doar pentru ca parlamentarii PSD şi PNL vor şi pot", a declarat Monica Macovei.

"Şi PSD şi PNL au arătat astăzi, din nou, că una spun şi alta fac şi că declaraţiile de după consultările de la Cotroceni au fost doar minciuni", a subliniat europarlamentarul.

Joi, din cei 132 de senatori care au votat solicitarea procurorilor DIICOT, 56 au fost "pentru" ridicare imunităţii lui Varujan Vosganian, 71 au votat "împotrivă", în timp ce 5 voturi au fost anulate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.