Lansarea lui Ponta la prezidenţiale, pe banii bucureştenilor. MP denunţă hoţia de la Primăria lui Oprescu

Lansarea megalomanică a lui Victor Ponta în cursa prezidenţială din 2014, la care au participat aproximativ 70.000 de membri PSD, se pare că a fost făcută din banii bucureştenilor, fapt ce a stârnit nemulţumirea partidului condus de Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Mişcarea Populară a luat act "cu stupefacţie" de constatarea Curţii de Conturi conform căreia firma UTI Grup SA, administratorul Arenei Naţionale, locul unde a avut loc faimoasa lansare, a înaintat Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti o factură care includea şi cheltuielile prilejuite de lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, din 20 septembrie 2014.

Factura nu a fost trimisă către PSD, cum era normal, ci către primăria condusă de Sorin Oprescu şi a fost achitată de municipiul Bucureşti, din banii publici.

"Factura, cuprinzând suportarea nelegală, pe cheltuiala municipiului Bucureşti, a sumei de 245.346 lei, aferentă organizării acestui eveniment, a fost aprobată şi plătită de Primăria Municipiului Bucureşti fără nici o obiecţie", arată Mişcare Populară în cadrul unui comunicat de presă.

Conducerea UTI Grup SA a recunoscut la 8 decembrie că, în urma controlului Curţii de Conturi, a anulat factura emisă către municipiul Bucureşti, a returnat banii către Primăria Capitalei şi a acceptat să plătească majorări şi penalităţi pentru suma încasată (ilegal, potrivit Curţii de Conturi) din bani publici.

"În urma recunoaşterii fraudei din bani publici, săvârşite de către conducerea Primăriei Bucureşti, în conivenţă cu conducerea PSD, solicităm organelor abilitate ale statului să deschidă de urgenţă un dosar de urmărire penală a acestei fraude, pentru ca hoţia din bugetul public să-şi primească rapid sancţiunea prevăzută de lege", se mai precizează în comunicatul Mişcării Populare.