"Banii bucureştenilor trebuie recuperaţi!". Fostul primar, ameninţat cu un proces

Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că îl va da în judecată pe primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, dacă acesta a plătit din bugetul Bucureştiului evenimentul pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale, aşa cum a relatat presa. Banii bucureştenilor trebuie recuperaţi din buzunarul lui Oprescu, susţine liberalul.

Potrivit unor dezvăluiri din presă se pare că lansarea megalomanică a lui Victor Ponta în cursa prezidenţială de pe 20 septembrie 2014 a fost făcută din banii bucureştenilor. Mai exact, potrivit presei, în urma auditului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Capitalei, s-a constatat suportarea nelegală, pe cheltuiala municipiului Bucureşti, a sumei de 245.346 lei reprezentând evenimentul organizat pe Arena Naţională de către PSD la care s-au calculat penalităţi de aproape 40.000 de lei. Cu alte cuvinte, bucureştenii au plătit factura pentru înscrierea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni, care a coincis cu ziua de naştere a fostului premier", scrie Raeţchi, la scurtă vreme după ce cetăţeanul.net, preluat ulterior de mai multe publicaţii, a relatat că marea lansare a lui Victor Ponta în cursa prezidenţială, făcută pe 20 septembrie 2014, chiar de ziua fostului prim-ministru, s-a făcut din bani publici.

"În primul rând, cer explicaţii publice de la Victor Ponta şi Sorin Oprescu pe această temă, dar şi de la şeful pe linie de partid al fostului premier, Liviu Dragnea. De asemenea, consider că este important ca aceste explicaţii să fie date nu doar în faţa opiniei publice, dar şi în faţa procurorilor. De aceea, îl voi da în judecată pe Sorin Oprescu şi voi cere să plătească el, din propriul buzunar, mofturile politice demne de Kim Jong-un ale prietenului său Victor Ponta şi nu bucureştenii“, adaugă Raeţchi, în comunicatul remis Epoch Times.

Raeţchi a subliniat că Victor Ponta şi Sorin Oprescu au folosit bugetul primăriei Capitalei ca şi cum ar fi puşculiţa PSD:

Pe măsură ce presa face noi dezvăluiri, mă întreb dacă primăria condusă de Sorin Oprescu are un singur act pe care să-l fi semnat şi care să respecte legea. Victor Ponta şi Sorin Oprescu au folosit bugetul primăriei Capitalei ca şi cum ar fi puşculiţa PSD. Acest mod de a face politică şi de a face campanie trebuie să dispară nu doar pentru că intră sub incidenţa legii penale, dar este revoltător, aberant şi o insultă la adresa tuturor bucureştenilor care îşi plătesc taxele şi impozitele să achite petrecerile şi interesele personale ale unui politician”, concluzionează deputatul.

Amintim că potrivit cetăţeanul.net, pe 16 iunie 2004, municipiul Bucureşti a încheiat un contract, în calitate de achizitor, cu SC UTI Grup SA, în calitate de prestator, prin care s-a prevăzut şi prestarea, de către UTI, de servicii tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională.

Ulterior, PSD a solicitat Primăriei conduse de Oprescu, prin adresa 127/56/2014, închirierea Arenei Naţionale pentru data de 20 septembrie 2014. În baza respectivei adrese, pe 17 septembrie 2014, s-a încheiat şi contractul 12481, dintre Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, administratorul Arenei Naţionale, în calitate de locator şi PSD, în calitate de locatar, pentru închirierea locaţiei pentru evenimentele din data de 20 septembrie 2014.

După lansarea candidaturii lui Ponta, la care au participat 70.000 de membri PSD, aduşi din toată ţara cu sute de autobuze, administratorul UTI Grup SA a emis factura (141200217/15 octombrie 2014) pentru cheltuielile pricinuite de eveniment. Factura nu a fost trimisă însă către PSD, cum era normal, ci către Primăria condusă de Sorin Oprescu şi a fost achitată de municipiul Bucureşti, din banii publici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne