Lansarea lui Ponta la prezidenţiale a băgat PSD în datorii. Contul principal al partidului a fost blocat

Unul dintre conturile principale ale PSD este blocat graţie unei datorii neachitate în valoare de 55.000 de euro.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD datorează Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, din subordinea Primăriei Capitalei, nu mai puţin de 55.000 de euro, după ce instituţia le-a închiriat social-democraţilor, în 2014, Arena Naţională pentru lansarea magalomanică a candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Cum social-democraţii nu şi-au achitat datoria, unul dintre conturile principale ale PSD, cel de la sediul central al partidului, a fost blocat. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că, până la sfârşitul acestei luni, problema va fi rezolvată.

"Am discutat cu fiecare organizaţie în parte (despre faptul că PSD are fondurile blocate din cauza neplăţii unei datorii — n.r.), situaţia va fi remediată până la sfârşitul lunii ianuarie, pentru că s-a stabilit, şi fiecare organizaţie şi-a luat acest angajament, până la sfârşitul lunii ianuarie vor fi achitate toate cotizaţiile restante, pentru că sunt cotizaţii restante din varii motive.

Sfârşitul lunii ianuarie este termenul care a fost stabilit pentru acest lucru, termen stabilit împreună cu trezorierul partidului. Principala motivaţie care a stat la baza acestei decizii a fost aceea că trebuie deblocate conturile partidului, pentru că dacă ai conturile blocate nu poţi depune liste", a declarat sâmbără Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit şefului PSD, dacă toţi membrii de partid îşi vor plăti cotizaţia, atunci formaţiunea nu se va mai afla în astfel de dificultăţi financiare.

"Începând cu acest an, fiecare membru de partid îşi plăteşte cotizaţia în aşa fel încât să nu mai avem niciodată niciun fel de probleme. Cotizaţia este minim un leu. Am vorbit cu foarte mulţi membri de partid în ultimele luni de zile şi toţi spun că e firesc să îşi plătească cotizaţia care este mai mult decât simbolică. O să fie însă unii membrii de partid care vor plăti mult mai mult, în funcţie de poziţie, de veniturile pe care le au. Restanţe la cotizaţie sunt, din câte ştiu, 1,7 milioane de lei", a precizat Dragnea.