Dragnea poate dormi liniştit. Dîncu nu-i vânează postul

Precum Cioloş, care susţine că nu va participa la alegerile din 2016, vicepremierul Dîncu declară şi el că nu este interesat de partide şi nu doreşte şefia PSD.
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Epoch Times România)

Numit şef peste ministerul păstorit cândva de Liviu Dragnea, vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, miercuri seara, că nu va fi "niciodată" preşedintele PSD şi că nici nu este interesat de ceea ce se întâmplă în partidele politice, nici măcar în PSD, relatează Hotnews. În ceea ce priveşte relaţia cu Liviu Dragnea, Dîncu a catalogat-o drept una "personală".

Potrivit sursei citate, Dîncu a susţinut - în contextul unei discuţii legate de înfiinţarea unei fundaţii de către fostul preşedinte al PSD Victor Ponta şi de relaţia sa cu Dragnea - că nu are timp să se documenteze asupra evoluţiilor partidelor, nici măcar asupra evoluţiei PSD, infirmând că şi-ar dori să ajungă lider al social-democraţilor:

"Nu mă interesează în niciun fel ce se întâmplă într-un partid politic, nici în PSD. Nu am nici timp pentru asta. Eu sunt analist, am comentat până acum. Acum nu mai scriu. Nu mai am timp să mă interesez ce se întâmplă în partide. Am o relaţie de prietenie, dar o relaţie care este una personală cu Liviu Dragnea, dar pot să va răspund la întrebarea pe care vreţi să mi-o puneţi după aceea: 'dacă nu cumva o să fiu preşedintele PSD? Nu mă interesează acest lucru şi n-o să se întâmple niciodată. Eu mi-am dat demisia dintr-o poziţie politică importantă, am ieşit în spaţiul public, sunt un intelectual de stânga şi asta este identitatea mea intelectuală şi identitatea mea de politică pe care o fac în afara carnetului de partid. În rest, nu îmi place nici să comentez ce se întâmplă în zona partidelor politice în acest moment pentru că, efectiv, nici nu stiu foarte bine ce se întâmplă, nici nu am timp să mă documentez şi atunci când nu sunt toată ziua la curent cu un lucru, am aşa o inhibiţie de a vorbi despre lucrurile pe care nu le cunosc în detaliu", a afirmat Dîncu, într-o emisiune la TVR1.

Dîncu a admis totuşi că, în prezent, există "o criză politică" pe care partidele politice o recunosc, drept dovada că primele două partide în clasamentul politic, PNL şi PSD, "sunt în reformă".

"Aceste partide au în acest moment o pauză de respiraţie şi, prin intermediul Parlamentului, atât la învestire, cât şi după aceea, atunci când am discutat bugetul, am văzut o bunăvoinţă din partea partidelor în a sprijini demersul nostru", a adăugat Dîncu.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne