Firea şi Băsescu, la un pas să se "împace juridic"

Decizia lui Traian Băsescu de a apela la un mediator în disputa sa juridică cu Gabriela Firea este văzută de senatoarea PSD drept o formă "de a recunoaşte că a greşit".
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

"Sunt absolut convinsă că un război dus dincolo de limitele normale, mai ales dacă există o intenţie de îndreptare a acelei greşeli, şi am văzut în dorinţa fostului preşedinte de a media conflictul o formă de a recunoaşte că a greşit, cred că nu este condamnabilă. Sunt un om credincios şi sunt un om care ştie să treacă peste un moment greu, nu am ajuns la momentul actual la o concluzie, dar mă îndrept către un astfel de deznodământ.

Avem timp până la mijlocul lui februarie, din punct de vedere al actului de justiţie, să conturăm o formă de mediere şi de stingere a acestui conflict. Nu este vorba despre împăcare, este o stingere a conflictului juridic. Eu nu am cum să fiu prietenă cu Traian Băsescu, dar a merge până în pânzele albe cu această dispută nu cred că este favorabilă nimănui până la urmă", a declarat Gabriela Firea, la postul B1 TV, citată de Agerpres.

În aprilie 2014, Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu, la momentul respectiv preşedinte în exerciţiul funcţiunii, că a urmărit, prin ameninţări şi şantaj, să o determine să nu îşi mai continue activitatea în Comisia Nana, care investiga modul în care fiica preşedintelui, Ioana, şi-a cumpărat teren în judeţul Călăraşi.

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", sunt declaraţiile făcute de Traian Băsescu, după ce Firea a acuzat că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproximativ 300 de hectare de pământ la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei.

Procurorii au dispus la momentul respectiv suspendarea anchetei în dosarul Firea, pe motiv că preşedintele se bucură de imunitate. Amintim că iniţial, acuzaţiile aduse fostului şef al statului erau de şantaj, la începutul lunii octombrie procurorii au schimbat încadrarea juridică în ameninţare, infracţiune care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 3 luni la un an.

Parchetul General a decis ulterior să suspende cercetările în dosarul cu pricina, după ce fostul preşedinte a decis să apeleze la un mediator. În cazul în care cei doi nu ajung la un acord, dosarul îşi va urma cursul în instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne