Klaus Iohannis: "Simt vântul schimbării"

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

"Oamenii din diaspora au văzut cum au fost trataţi şi vor merge masiv la vot", a declarat Klaus Iohannis duminică seara, într-o emisiune la B1 Tv, acuzând Guvernul Ponta că a "suprimat intenţionat" votul românilor din străinătate, informează Hotnews.

"Am crezut iniţial că Guvernul Ponta este doar ineficient, aşa am şi declarat. Intenţionat a fost suprimat votul românilor din diaspora, pentru că ei au ştiut că românii din diaspora nu votează Victor Ponta. MAE a vrut să rămână lucrurile aşa cum sunt, măsurile MAE nu mă conving deloc. Oamenii din diaspora au văzut cum au fost trataţi şi vor merge masiv la vot. Niciun Guvern nu poate să îşi bată joc de votul cetăţenilor pentru că va plăti, şi acest Guvern Ponta va plăti", a declarat Iohannis, citat de hotnews.

Totodată, prezidenţiabilul ACL a acuzat cabinetul Ponta de faptul că nu are niciun proiect şi că habar nu are ce vrea să facă în 2015.

De asemenea, abordând subiectul legii amnistiei şi graţierii, Iohannis a afirmat că "toţi corupţii aşteaptă să fie ales Ponta preşedinte să îi graţieze "şi s-a declarat "total împotriva acestei legi"

"În calitate de preşedinte voi găsi metode pentru a încheia definitiv cu aceste legi. Nu voi graţia niciun politician condamnat pentru corupţie, indiferent din ce partid este. Aceste două lucruri sunt ne-negociabile pentru mine." a afirmat Iohannis.

Candidatul la preşedinţie a mai explicat şi faptul că-şi doreşte o altă lege pentru alegerea Parlamentului, afirmând că Parlamentul ar trebui să fie mai mic, bicameral iar alegerile să se facă prin vot mixt:"Este nevoie de altă lege de alegere a Parlamentului pentru că avem o aberaţie. Sunt parlamentari care au ajuns de pe locul 3 să fie parlamentari. (...) Trebuie să fie un Parlament mai mic, bicameral. Votul mixt rezolva majoritatea problemelor pe care le avem acum cu Parlamentul şi parlamentarii."

Iohannis a ţinut şi să demonteze acuzaţiile care i s-au adus în ultimul timp, catalogând campania electorală drept o mizerie. Primarul Sibiului a explicat că "Ponta a minţit" când l-a acuzat că vrea să taie pensiile adăugând că există o decizie a CCR care interzice tăierea pensiilor.

Prezidenţiabilul ACL a ţinut să abordeze şi acuzaţiile de trafic de copii pe care i le-a adus echipa premierului Ponta, catalogându-le "minciună ordinară": "Pe mine m-a interesat, m-am interesat de acei copii cu toate că nu era treba mea, era treaba instituţiilor statului. M-am interesat şi acei copii sunt bine merci, sunt la casele lor şi această afirmaţie a fost o minciună ordinară, pot demonstra cu acte.", a declarat Iohannis, care a admis anterior că, în anii 90 a ajutat ca traducător la realizare unor adopţii.

Liderul PNL a criticat şi acuzele PSD-ului care au "inventat minciuna cum că eu, Klaus Iohannis, vreau să rup Ardealul."

"Domnul Ponta şi toţi acoliţii domniei sale umblă prin ţară şi spun că eu vreau să rup Ardealul. Nu vi-i ruşine, PSD-iştilor, să spuneţi acest lucru în anul 2014? Astfel de afirmaţii sunt o ameninţare pentru democraţie, felul în care domnul Ponta conduce Guvernul e un pericol pentu economie. Domnul Ponta e un pericol pentru România. Eu accept orice atac politic, sunt politician, sunt dispus să răspund la atacuri politice. Nu la minciuni. În această campanie am văzut toată România, am vorbit cu mii de oameni, simt vântul schimbării şi le-am simţit speranţa. Oamenii au speranţă", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne