Klaus Iohannis: "Relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România"

Klaus Iohannis, preşedintele României
Klaus Iohannis, preşedintele României (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, înainte de plecarea înspre Varşovia, unde efectuează o vizită oficială de 3 zile, că relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România.

"Sunt bucuros să efectuez prima vizită la Varşovia ca Preşedinte al României, la invitaţia domnului preşedinte al Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski. Relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România, atât în plan european, cât şi transatlantic, subliniată de existenţa unui Parteneriat Strategic. Ţările noastre sunt legate de o istorie comună, de o cooperare şi de o solidaritate în momente cruciale.", a declarat Iohannis.

Preşedintele a mai informat că vizita sa va începe joi dimineaţă cu o întâlnire cu Preşedinte Bronisław Komorowski, urmată de întrevederi cu Radoslaw Sikorski, Preşedintele Seimului polonez şi se va finaliza printr-o întâlnire cu comunitatea românescă la sediul Ambasadei.

"Vineri dimineaţă urmează să am convorbiri cu doamna Ewa Kopacz, Prim-ministrul Republicii Polone." a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a adăugat că agenda discuţiilor cuprinde subiecte legate de evoluţia relaţiilor bilaterale din punct de vedere economic, politic şi militar.

"Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România şi Polonia în cadrul UE şi NATO, cu accent pe cooperarea regională.
Vom discuta şi tema securităţii cu referire, în mod special, la chestiunea Ucraina. Ambele state, atât România, cât şi Polonia, au un interes major faţă de vecinătatea estică. De aceea, cred că există premise ca împreună, România şi Polonia, să joace un rol major în configurarea cooperării NATO şi UE cu partenerii din regiune.", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.