Klaus Iohannis încă nu s-a armonizat cu Ponta în materie de politică externă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Întrebat de un jurnalist portughez cum comentează "ieşirea" din ţară a premierului Victor Ponta, preşedintele Klaus Iohannis a explicat că el este încă nou în funcţia de preşedinte al ţării şi, în consecinţă, modul în care Preşedinţia şi premierul fac politică externă mai trebuie încă armonizat. România ştie însă foarte bine care sunt prietenii săi, a adăugat Iohannis, citat de Hotnews.

"Eu sunt relativ nou în această funcţie, doar din 22 decembrie 2014 şi în consecinţă cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Preşedinţia politică externă şi modul în care face primul ministru politică externă. Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot să vă asigur că politica externă a României este şi va rămâne una coerentă. Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri, cum este, sigur, Portugalia, şi nu există niciun pericol pentru modul în care România îşi tratează prietenii şi partenerii", a declarat Iohannis la conferinţa comună de presă cu preşedintele portughez, Aníbal Cavaco Silva, sosit în vizita în România.

Preşedintele Portugaliei, Aníbal Cavaco Silva, se află, într-o vizită de stat în România, iar conferinţa de presă are loc la nici cinci zile de la participarea premierului Ponta la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, boicotate de liderii europeni.

Reamintim în context că, luni, întrebat de jurnalişti români cum va coabita cu premierul Ponta în condiţiile în care acesta nu îl informează în ceea ce priveşte politică externă, un atribut exclusiv al Preşedinţiei, Klaus Iohannis a declarat că nu are deocamdată un răspuns.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.