Klaus Iohannis întrebat cum va coabita cu Ponta: "Da, e bună întrebarea. Încă nu am un răspuns"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Întrebat luni cum va coabita cu premierul Ponta în condiţiile în care acesta nu îl informează în ceea ce priveşte politica externă, un atribut exclusiv al Preşedinţiei, Klaus Iohannis a declarat că nu are deocamdată un răspuns, relatează Hotnews.

Preşedintele Iohannis a răspuns luni la întrebările jurnaliştilor, după declaraţia de presă susţinută la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, înaintea vizitei oficiale în Republica Croaţia. Parte din întrebările jurnaliştilor au gravitat în jurul plecării premierului la Baku, plecare suprinzătoare în actualul context geopolitic.

Întrebat dacă premierul Ponta l-a anunţat că va pleca la deschiderea Jocurilor Europene din Azerbaidjan, care, reamintim, au fost boicotate de liderii europeni, preşedintele a negat.

Ulterior, şefului statului i-a fost adresată întrebarea cum va mai coabita cu premierul, în condiţiile în care acesta nu îl informează în ceea ce priveşte politică externă, un atribut exclusiv al preşedintelui.

"Da, e bună întrebarea. Încă nu am un răspuns.", a fost reacţia preşedintelui.

Reamintim că vineri, după respingerea moţiunii de cenzură, premierul Victor Ponta a luat parte la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, Azerbaidjan. Prezenţa sa în tribunele de la Baku, în spatele lui Vladimir Putin, a stârnit valuri de critici, în condiţiile în care liderii UE au boicotat ceremonia.

"Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi (că premierul Ponta va fi prezent la Baku-n.r.), prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă", a declarat ulterior consilierul preşedintelui, Dan Mihalache la Realitatea TV, întrebat cum comentează faptul că Ponta s-a dus la Baku.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne