Klaus Iohannis: "Dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur"

Preşedintele PNL Klaus Iohannis
Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)

"Cu diaspora a fost o bătaie de joc!" a declarat luni Klaus Iohannis, criticând modul în care au fost (dez)organizate în străinătate alegerile pentru preşedinţia ţării. Prezidenţiabilul ACL, intrat în turul doi al alegerilor, în urma votului de duminică, a mai adăugat că PNL a propus introducerea votului prin corespondenţă, însă PSD s-a opus măsurii, pentru că "s-a temut".

"Cu diaspora a fost o bătaie de joc şi trebuie făcută o analiză foarte clară, fiindcă în acest fel nu putem să tratăm românii din afară. Oamenii s-au dus masiv la vot, au vrut să voteze; autorităţile au fost total nepregătite, o bătaie de joc care trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna", a declarat Klaus Iohannis, citat de Hotnews.

Klaus Iohannis a mai afirmat că partidul său a prevăzut "aşa ceva" şi a făcut o propunere legislativă pentru votul prin corespondenţă, opinând că PSD-ul s-a temut:

"Vă daţi seama, dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur", a declarat Iohannis.

Calificat în turul doi al alegerilor pentru preşedinţie, Iohannis a mai adăugat că luni a avut loc o primă şedinţă de analiză şi strategie şi s-a declarat încrezător că va câştiga cursa pentru Cotroceni:"Eu sunt foarte optimist, sunt convins că voi câştiga turul 2 al prezidenţialelor. Am făcut o analiză, suntem mulţumiţi; este un rezultat bun, 30 - 40 este un rezultat bun pentru noi. Ştim ce avem de făcut, am pregătit programul următoarelor zile. Este un rezultat bun, fiindcă pe acesta ni l-am propus şi pe acesta l-am obţinut."

Iohannis a refuzat să răspundă dacă va intra în negocieri cu Elena Udrea şi cu Monica Macovei în vederea turului II.