Klaus Iohannis către moldoveni: Ştiţi că puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România

Din motive tehnice, premierul moldovean, Valeriu Streleţ nu a reuşit să ajungă la timp la Bucureşti pentru a participa la votul din Camera Deputaţilor de ratificare a acordului de împrumut a celor 150 de milioane de euro de către statul român.
Klaus Iohannis şi Valeriu Streleţ la Cotroceni
Klaus Iohannis şi Valeriu Streleţ la Cotroceni (presidency.ro)

Prim-ministrul Republicii Moldova urma să ajungă marţi, 13 octombrie la Bucureşti şi să participe la votul din Camera Deputaţilor referitor la ratificarea acordului potrivit căruia România va acorda un ajutor rambursabil Moldovei, însă întrucât zborul de la Bruxelles a avut o întârziere de trei ore, premierul Valeriu Streleţ a avut o întâlnire cu preşedintele român, Klaus Iohannis la Cotroceni.

Potrivit Realitatea.md, şeful Executivului de la Chişinău a subliniat că vizita sa la Bucureşti a fost organizată cu scopul de a mulţumi autorităţilor române pentru sprijinul oferit Republicii Moldova.

„Am ţinut să vin la Bucureşti (...) după Bruxelles. Am avut o vizită bună, scurtă, la Bruxelles şi mizam să ajung la timp la Bucureşti ca să mulţumesc autorităţilor române, dvs. personal, Parlamentului, Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant şi mai ales acum într-un moment crucial pentru ţara noastră care urmează să-l depăşim cu eforturi comune pentru a asigura continuitatea reformelor şi schimbărilor care au început cu ceva timp în urmă”, a declarat Valeriu Streleţ, citat de România TV.

Acesta a mai subliniat faptul că România a sprijinit mereu Moldova de peste Prut pe parcursul său spre integrarea europeană, precum şi în alte domenii.

„Este regretabil că datorită unei defecţiuni tehnice nu aţi ajuns în Parlament, dar aţi văzut că deja Parlamentul a votat cu mult entuziasm acest proiect, care prevede un sprijin financiar destul de important pentru Republica Moldova şi sunt foarte bucuros să constat că împreună am reuşit, aici, în România, să parcurgem foarte repede toţi paşii instituţionali şi cred că este un semn destul de evident al faptului că noi vorbim mult despre Moldova, despre sprijinul pe care îl dăm Moldovei, şi dacă este nevoie îl şi facem”, a afirmat preşedintele României, Klaus Iohannis.

România este „principalul promotor al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene”, a punctat preşedintele Ioahannis, adăugând că vor avea sprijin şi în continuare din partea României: "Ştiţi că puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România”.

Camera Deputaţilor a ratificat marţi, Acordul prin care România va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar rambursabil în valoare de maximum 150 de milioane de euro cu 312 voturi "pentru" şi trei abţineri, relatează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe