Klaus Iohannis a acreditat doi ambasadori. Unul este acuzat că şi-a falsificat CV-ul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, două decrete privind acreditarea unor ambasadori ai ţării noastre în străinătate şi un decret vizând rechemarea în ţară a unui ambasador.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Ana Ion
27.08.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, două decrete privind acreditarea unor ambasadori ai ţării noastre în străinătate şi un decret vizând rechemarea în ţară a unui ambasador.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui Mihail Constantin Coman în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Arabiei Saudite precum şi decretul pentru acreditarea lui Cristian Tudor ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statul Qatar şi în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Sultanatul Oman.

Totodată, şeful statului şi-a pus semnătura şi pe decretul privind rechemarea lui Adrian Măcelaru din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Sultanatul Oman.

Cine sunt cei numiţi?

Mihai Constantin Coman a fost însărcinatul cu afaceri al României la Ryad. Coman a mai deţinut postul de ambasador al României în Kenya, din 2005 până în 2008, anterior fiind însărcinat cu afaceri la Beirut, în Liban, din 2001 până în 2005.

Noul ambasador în Regatul Arabiei Saudite lucrează în diplomaţie din 1988. Pe site-ul MAE nu există un CV oficial, atrăgea atenţia în apririle 2015 revista22. De altfel, Coman a fost acuzat în presă, în 2008, că şi-a falsificat CV-ul, susţinând că a fost economist şi director de personal la Concis SA, filiala din Germania, în timp ce, de fapt, a fost simplu şofer şi curier pentru directorul firmei, scrie curentul.info.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Tudor, potrivit unei informări MAE citată de ziare.com, "acesta este diplomat de carieră cu 12 ani de experienţă în cadrul MAE, vorbitor fluent de limba arabă, cunoscător al spaţiului respectiv. În perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de adjunct al ambasadorului României la ambasada ţării noastre în Siria. De asemenea, a lucrat în cadrul Delegaţiei UE din Irak în 2013, fiind responsabil cu afaceri politice. Din anul 2014 este director al Direcţiei Orientul Mijlociu şi Africa din cadrul MAE."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor