Jurnalişti agresaţi de gărzile de corp ale familiei Năstase: Operatori şi reporteri, îmbrânciţi şi loviţi
alte articole
Imediat după ce soţia fostului premier, Dana şi fiul acestora, Andrei Năstase au ieşit miercuri din sala unde se judeca recursul fostului premier referitor la reducerea pedepsei sale gărzile de corp angajate de familia Năstase au reacţionat cu violenţă faţă de jurnaliştii prezenţi la Curtea de Apel Bucureşti.
Mai mulţi reporteri, femei şi bărbaţi, precum şi operatori ai unor televiziuni au fost îmbrânciţi, loviţi în faţă sau călcaţi în picioare de bodyguarzii familiei Năstase, fără ca jandarmii de la faţa locului să intervină în mod direct, conform B1 TV.
Gărzile de corp au reacţionat violent pentru ca jurnaliştii să nu se apropie de familia fostului premier. În timpul incidentelor, nici soţia şi nici fiul lui Adrian Năstase nu au avut vreo reacţie faţă de agresivitatea gărzilor lor de corp.
"Nu ne mai agresa. Mi-ai dat în cap", a strigat una dintre jurnaliste către un bodyguard.
"Doamna Năstase, dar de ce aveţi nevoie de bodyguarzi care să ne împingă, să ne lovească. Vi se pare normal ceea ce se întâmplă?", a întrebat o jurnalistă, relevă Realitatea TV.
Adrian Năstase: "Am vrut să ajung la morgă"
"Vi se pare că e prezentare de modă de daţi năvală aşa. Nu aveţi bun simţ?", a replicat un bodyguard.
Fostul premier, Adrian Năstase, a fost adus, miercuri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti pentru a a-i fi judecată cererea de eliminare din condamnarea la doi ani de închisoare a zilelor în care a stat internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în urma tentativei de sinucidere.
În jurul orei 9.00, fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti.
Adrian Năstase a precizat în faţa judecătorilor că este o problemă de principiu şi că nu contează neapărat numărul zilelor: "În realitate, eu am vrut să ajung la morgă, nu să amân pedeapsa".
"Aici vorbim de aplicare corectă a legii. S-au ridicat două probleme de principiu în acest recurs. Una enunţată de domnul preşedinte, care a spus clar că nimeni nu poate adăuga la o pedeapsă stabilită legal de nişte judecători şi a doua legată de constituţionalitatea dispoziţiilor art 87, alineatul 3, teza referitoare la faptul că dacă un condamnat şi-a provocat voit boala, acest timp nu se ia în considerarea executării pedepsei. Un text neconstituţional", a declarat ulterior Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.
Tribunalul Bucureşti respinsese la data de 2 octombrie, cererea fostului premier Adrian Năstase de eliminare din condamnarea sa la doi ani de închisoare dispusă în dosarul "Trofeul calităţii" a zilelor în care a stat internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, iar decizia Tribunalului a fost contestată de fostul premier la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide miercuri definitiv în această cauză.
Adrian Năstase şi-a provocat în mod voit leziunile pentru care a stat internat în perioada 20-26 iunie, la Spitalul Floreasca din Capitală, acesta fiind motivul pentru care zilele respective nu pot fi scăzute din pedeapsa sa de doi ani de închisoare, a arătat instanţa Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei.