Judecătorul CCR, Toni Greblă, dă cu subsemnatul la DNA

Tini Greblă,PSD
Tini Greblă,PSD (Epoch Times România)

Judecătorul CCR, Toni Greblă s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, pentru audieri, relatează Realitatea TV. Potrivit sursei citate, Greblă, a venit la DNA pentru a da o nouă declaraţie în faţa procurorului de caz în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat.

"Am stabilit cu procurorul ca astăzi să vin pentru declaraţii. Mai mult nu vă pot spune acum. După ce ies, vă spun mai multe", a declarat Toni Greblă, la intrarea în sediul DNA, adăugând că, după câte ştie el, nu au apărut elemente noi în cadrul anchetei.

Toni Greblă a fost pus sub urmărire penală pe 22 ianuarie, fiind acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de a face exporturi ilegale în Rusia.

Judecătorul nu a demisionat din funcţia pe care o deţine ci a intrat în concediu de odihnă, timp de 35 de zile lucrătoare. În numeroasele sale intervenţii pe la varii posturi TV, Greblă a negat acuzaţiile pe care i le aduc procurorii, pretinzându-se nevinovat.

"Struţul e o pasăre care îmi place mie foarte mult, i-am luat pentru plăcerea de a-i vedea, nu pentru a obţine venit. Nu am vândut nimic din ouă", a "demontat" greblă acuzele legate de veniturile ilicite obţinute din creşterea struţilor.

În ceea ce priveşte acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat pentru a exporta ilegal alimente în Federaţia Rusă, judecătorul CCR s-a apărat susţinând că, pe de o parte, embargoul impus Moscovei în privinţa unor tranzacţii comerciale nu i-ar fi permis acest lucru, iar pe de altă parte, că nu se pricepe la comerţ.

"Numai cineva care nu este realist poate să creadă în aceste exporturi în Federaţia Rusă. Este un embargo asupra importurilor din România. Eu nu mă pricep nici să cumpăr din Bulgaria un frigider şi să îl aduc în România că nu ştiu ce acte trebuiesc. Nu cunosc pe nimeni la Direcţia Vămilor, nu am promis nimănui că pot să intervin, nu ştiu de ce exporturi ar putea fi vorba, nu îl cunosc pe cetăţeanul acela care apare, dacă locuieşte în România, în Turcia", a spus el.

Cât despre cele două rochii pe care le-ar fi primit soţia sa, Greblă nu a negat primirea acestora, întrebându-se însă de ce organele competente nu au intervenit pe loc, când soţia sa a primit rochii: "Dacă s-a ştiut că soţia mea a primit la ziua onomastică o rochie sau două, nu ştiu de ce nu s-a intervenit atunci", a adăugat Greblă, care, potrivit Gândul, a susţinut că se ştia "interceptat şi filat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne