Augustin Zegrean: Povestea cu rochiile şi capsatoarele primite de Toni Greblă este adevărată

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Începerea urmăriri penale pe numele judecătorului Toni Greblă a avut un efect negativ asupra imaginii Curţii Constituţionale, recunoaşte preşedintele instituţiei, Augustin Zegrean, potrivit b1.ro.

Şeful CCR susţine, de asemenea, că Toni Greblă i-ar fi recunoscut că povestea cu rochiile şi capsatoarele, primite de la omul de afaceri Ion Bîrcină, este adevărată. "Astea, da sunt adevărate", le-a răspuns Augustin Zegrean jurnaliştilor, adăugând că situaţia face rău Curţii.

Preşedintele CCR le-a mai declarat jurnaliştilor că îl aşteaptă şi vineri la discuţii pe Toni Greblă. "Nu am mai vorbit cu el de ieri de la 13, când a fost la mine în birou cu ceilalţi judecători. (...) Era o discuţie privată", a precizat Augustin Zegrean.

Procurorii DNA au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele lui Toni Greblă pe care îl acuză de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de a face exporturi ilegale în Rusia.