Judecătorii motivează condamnarea oficialilor care au încercat s-o intimideze şi şantajeze pe Şercan

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Curtea de Apel Bucureşti a motivat decizia dată în dosarul şantajării jurnalistei Emilia Şercan, dosar în care Adrian Iacob şi Mihail Marcoci, fostul rector, respectiv fostul prorector de la Academia de Poliţie, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.

La trei săptămâni de la condamnarea celor doi (atenţie, sentinţa nu este definitivă, fiind pronunţată pe fond), judecătorii şi-au motivat decizia arătând, printre altele, că „studiile superioare, funcţiile de conducere, integrarea socială şi familială nu par a fi ajutat inculpaţii să înţeleagă faptul că libertatea presei este una dintre valorile sociale esenţiale într-o societate democratică şi că orice funcţie publică este supusă scrutinului opiniei publice, aceştia hotărând să recurgă la mijloace ilicite pentru a acoperi activităţi imorale/ilicite anterioare în vederea menţinerii unei imagini pozitive şi păstrării funcţiilor obţinute”, relatează G4Media.

Judecătorii au mai arătat în motivare că inculpaţii nu au recunoscut infracţiunile, adaptându-şi declaraţiile în funcţie de aspectele ce au reieşit din administrarea mijloacelor de probă şi încercând să transfere în totalitate răspunderea penală asupra martorului B de care s-au folosit pentru atingerea scopurilor personale.

Nu în ultimul rând, magistratul punctează că "în calitate de oameni care sunt responsabili pentru formarea unor generaţii de oameni ai legii, cei doi inculpaţi reprezintă un model pentru aceştia şi aveau datoria unui comportament ireproşabil".

Articolul integral poate fi citit aici.

Mai multe informaţii despre condamnare şi despre reacţia Emiliei Şercan la condamnarea celor care au făcut-o să treacă prin momente de coşmar, puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne