Judecătorii au decis ca Jean Pădureanu să fie tratat în închisoare

(photos.com)
Flori Mladin
12.06.2014

Judecătorii Tribunalului Ilfov au hotărât, joi, ca Jean Pădureanu să rămână în continuare în închisoare. După ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, instanţa a decis că nu este necesar ca Jean Pădureanu să-şi întrerupă executarea pedepsei, deoarece bolile de care suferă acesta pot fi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia nu este definitivă, astfel încât avocaţii lui Pădureanu pot face recurs la Curtea de Apel.

Considerând că boala Alzheimer de care suferă este într-o stare avansată, fostul patron al Gloriei Bistriţa a cerut avocaţilor să facă cerere de graţiere dacă judecătorii nu vor aproba cererea de întrerupere a pedepsei.

Jean Pădureanu ispăşeşte o pedapsă de trei ani şi patru luni de închisoare, fiind condamnat în Dosarul Transferurilor în fotbal.

Avocatul lui Jean Pădureanu a depus în 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de întrerupere a executării pedepsei, iar pe 20 martie instanţa a stabilit că Tribunalul Ilfov este competent să soluţioneze cererea lui Jean Pădureanu, solicitând, totodată, efectuarea unei expertize medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

În 27 martie, avocatul lui Jean Pădureanu a depus la instanţă certificatele medicale, conform cărora Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă. Avocatul a susţinut că, din cauza bolii de care suferă, Pădureanu "uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului".

Instanţa a cerut ca expertiza să stabilească dacă există tratament pentru bolile lui Pădureanu şi dacă poate fi administrat permanent în sistemul penitenciar sau în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, sub pază permanentă, precum şi dacă nu ar putea să-şi execute imediat pedeapsa în sistemul penitenciar.

Cei opt grei ai fotbalului condamnaţi la închisoare în Dosarul Transferurilor sunt Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor