Jucătorii rapidişti au refuzat să participe la antrenament
alte articole
Din cauza restanţelor salariale pe care conducerea clubului le are faţă de ei, jucătorii echipei Rapid au refuzat să participe la antrenamentul programat marţi dimineaţă, la baza sportivă Pro Rapid, a precizat team managerul grupării giuleştene Dănuţ Perjă.
"Jucătorii s-au prezentat normal la ora 10.30, la Pro Rapid, dar au refuzat să se antreneze. Sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost plătiţi pe luna februarie deşi le-a fost promis acest lucru şi atunci au decis să nu se antreneze. Unii dintre ei, în special cei tineri, au făcut câte ceva separat la sala de forţă, iar apoi au mâncat. Toţi au stat până la ora la care trebuia să se încheie antrenamentul, după care au plecat", a declarat Perjă.
Fotbaliştii se vor prezenta miercuri la programul stabilit de antrenorul Marian Rada, a mai precizat oficialul rapidist: "Am discutat cu ei şi mâine se vor prezenta la program. Antrenamentul este tot la 10.30, vom vedea ce decizie iau ei mâine".
Salarii neplătite
Jucătorii sunt nemulţumit că nu le-au fost plătite salariile pentru luna februarie, deşi conducerea clubului îi asigurase că banii vor fi viraţi până la sfârşitul lunii martie.
Mai mult, jucătorii sunt nemulţumiţi şi pentru ca la Adunarea Generală a creditorilor a decis ca ei să primească doar 10% din restanţele financiare, în următorii trei ani.
Pentru recuperarea salariilor pe trei luni şi jumătate, din luna august până în decembrie 2012 când clubul a intrat în insolvenţă, fotbaliştii rapidişti s-au înscris la masa credală.
Planul de reorganizare al FC Rapid - care prevede ca jucătorii, înregistraţi cu creanţe salariale în dosarul de insolvenţă, să primească doar 10 la sută din restanţele financiare în următorii trei ani - a fost votat duminică de Adunarea Generală a creditorilor.
Planul de reorganizare a fost aprobat, trei grupe de creditori, chirografarii, garantaţii şi captivii, votând "pentru", iar două grupe, salariaţii şi bugetarii, "împotrivă", a declarat duminică avocatul Justin Ştefan, reprezentantul a zece actuali şi foşti jucători rapidişti.
Planul de reorganizare
Planul de reorganizare va fi aplicat doar după confirmarea acestuia de Tribunalul Bucureşti, instanţa la care este înregistrat dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA.
Conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă, SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro).
Pe de altă parte, la masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
Tribunalul Bucureşti a admis la data de 7 decembrie cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.