"Habarnistul Victor Ponta nu ştie că în România sunt mii de pensii sub 350 lei" - Andreea Paul

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

La o zi după ce, în timpul dezbaterii electorale cu Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a susţinut că în România nu există pensii de 300 lei, deputatul PDL Andreea Paul Vass arată că în ţara condusă de Guvernul Ponta, există bătrâni care primesc şi pensii de sub 200 de lei.

Citând date de pe site-ul Ministerului Muncii, Andreea Paul Vaas informează că circa 502 mii pensionari au pensia medie a agricultorilor de 343 lei în luna septembrie 2014. Dintre aceştia 44 mii de pensionari de urmaşi au pensia medie de 159 lei, 3,5 mii agricultori cu invaliditate grad II au pensia medie de 219 lei şi alţi 500 de agricultori cu grad de invaliditate I au pensia medie de 180 lei.

Totodată, deputatul PDL prezintă şi un talon de pensie de 237 lei, publicat iniţial pe Facebook de jurnalistul Attila Biro, talonul aparţinând, potrivit Hotnews, bunicii acesteia şi îi roagă pe pensionarii romani care au primit pensii sub 350 lei în anul 2014 să-i trimită "habarnistului Victor Ponta" o poză după talon.

"Pensia socială minim garantată de 350 lei pentru foştii agricultori din CAP de către guvernul PDL este o măsură aplicată încă din anul 2009. Pentru ceilalţi pensionari guvernul Ponta a eşuat să ofere o soluţie pentru creşterea veniturilor necesare traiului de zi cu zi", scrie deputatul PDL, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reamintim că marţi, în timpul dezbaterii televizate găzduite de Realitatea TV, premierul Ponta a insinuat că Iohannis a minţit când a afirmat că soacra sa are o pensie de aproximativ 300 de lei.

Redam fragmentul de dialog între ce doi candidaţi la Preşedinţia ţării:

Ponta: V-aţi lămurit cât are pensia soacrei dvs.?

Iohannis: Am spus aproximativ 300 lei.

Ponta: Nu există pensie de 300 de lei în România. Ştiţi câţi pensionari sunt în România?

Iohannis: Sigur ne veţi spune dvs., văd că aveţi fiţuicile pregătite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne