Iurie Leancă a adresat un mesaj premierului ucrainean

Prim-ministrul Iurie Leancă.
Prim-ministrul Iurie Leancă. (PEKKA SAKKI / AFP / Getty Images)

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a transmis astăzi un mesaj lui Arseni Iaţeniuk, desemnat în funcţia de şef al Guvernului de la Kiev, potrivit Biroului de comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

„Noi înţelegem bine situaţia extrem de dificilă în care aţi dat dovadă de curaj şi v-aţi asumat o mare responsabilitate pentru rezolvarea problemelor majore şi găsirea soluţiilor la provocările serioase cu care se confruntă Ucraina, a căror depăşire va determina viitorul ţării dumneavoastră”, se spune în mesaj.

Iurie Leancă afirmă că acum pentru Ucraina se deschid noi perspective pentru modernizarea societăţii şi dezvoltarea ei dinamică în continuare. „Din păcate, această nouă pagină în istoria ţării dumneavoastră a avut un preţ enorm - pierderea multor vieţi omeneşti. Regretăm şi exprimăm cele mai profunde condoleanţe familiilor şi prietenilor celor decedaţi”, se mai spune în mesaj.

În final, şeful Executivului de la Chişinău salută acţiunile întreprinse de noua conducere a Ucrainei îndreptate spre depăşirea crizei şi normalizarea situaţiei politice şi economice din ţară.

„Vă urez personal şi întregii echipe succes în atingerea acestor obiective, inclusiv în desfăşurarea reformelor planificate şi consolidarea instituţiilor democratice, în avansarea pe calea integrării europene. În acest context, aş dori să vă asigur de cele mai sincere sentimente de prietenie şi solidaritate cu poporul ucrainean şi să exprim sprijinul nostru deplin pentru eforturile de consolidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a menţionat Iurie Leancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe