Islamiştii din Irak ar avea lansatoare de rachete americane Stinger, afirmă SUA

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)

Oficialii Statelor Unite, care au acces la ultimele informaţii ale serviciilor americane din Irak ,au declarat că ”este probabil” ca lansatoare de rachete Stinger americane să fi ajuns în mâinile radicalilor suniţi care au răvăşit Irakul, conform Fox News.

Este posibil ca Statul Islamist din Irak şi Levant (ISIL) că fie obţinut din bazele armatei irakiene, care au fost dotate cu armament american, ce au fost capturate în ultimele zile, conform surselor.

Lansatoarele de rachete Stinger sunt o armă de umăr sol-aer folosită împotriva aparatelor de zbor.

Odată cu avansul forţelor ISIL în Irak, au crescut şi îngrijorările conform cărora tot mai multe arme de producţie americană ar putea ajunge în armele grupurilor radicale.

Oficialii din securiatea irakiană spun că luptătorii irakieni au reuşit să preia controlul a două depozite de armament greu ce deţin aproximativ 400.000 de arme, inclusiv arme automate AK-47, rachete şi lansatoare de rachete şi grenade, obuze de artilerie şi mortiere. Un sfert din armament a fost trimis rapid în Siria pentru a ajuta membrii grupării de acolo, spun sursele.

De asemenea săptămâna trecută, un raport din partea West Point Combating Terrorism Center, ISIL ”deţine acum foarte mult echipament militar al Irakului, ce provine original de la Statele Unite, inclusiv elicoptere militare, autovehicule de teren şi transport şi arme de foc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe