Statele Unite a trimis un amfibiu cu 550 de puşcaşi marini în Golful Persic

Portavionul USS G W Bush în portul Pireu, 5 martie 2014
Portavionul USS G W Bush în portul Pireu, 5 martie 2014 (ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)

După sosirea portavionului american CVN-77, denumit în mod ironic George H.W. Bush, în golful Persic, în apele din regiune a ajuns, luni, o altă navă de război, modelul LPD-19, numită USS Mesa Verde.

La bordul său se află aproximativ 550 de puşcaşi marini.

Mesa Verde a intrat în Golful Persic pentru a ”oferi comandantului-şef opţiuni suplimentare în misiunea sa de a proteja cetăţenii şi interesele americane din Irak, în cazul în care alege să le folosească”, a comunicat secretarul de presă al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

”USS Mesa Verde este capabilă să efectueze o varietate de reacţii rapide cât şi operaţiuni de răspunsuri la situaţiile de criză. Nava transportă un aparat de zbor cu pernă de aer MV-22 Osprey”, a declarat acesta.

Aşa cum relata CNN mai devreme, lansarea navei vine după ce preşedintele american Barack Obama a exclus posibilitatea de a trimite trupe de sol pentru a susţine ţara răvăşită de militanţii jihadişti. USS Mesa Verde este o navă amfibie din clasa San Antonio, este proiectată să transporte o forţă expediţionară peste ocean şi să lanseze ambarcaţiuni pentru debarcare şi elicoptere.