Veteranii războiului de pe Nistru şi din Afganistan vor primi alocaţii mai mari

Veterani ai războiului de pe Nistru.
Veterani ai războiului de pe Nistru. (gov.md)

Parlamentul de la Chişinău a votat, vineri, 6 decembrie, în unanimitate, în prima lectură, modificări la Legea cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie. Proiectul prevede majorarea alocaţiilor lunare de stat participanţilor la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, precum şi persoanelor participante la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor state.

Potrivit unui comunicat, în varianta iniţială, proiectul de lege prevede creşterea alocaţiilor pentru categoriile respective de la 100 până la 300 de lei. Deputaţii admit că pentru lectura a doua ar putea veni propuneri de o majorare mai considerabilă.

Odată cu votarea în a doua lectură şi intrarea în vigoare a legii menţionate, peste 35 500 de participanţi la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, precum şi persoane participante la acţiunile de luptă din Afganistan şi pe teritoriile altor ţări, se vor bucura de protecţia socială suplimentară din partea statului.

Alocaţiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012.