Iohannis: Traseismul, cel mai nociv fenomen în politica românească

Parlamentul care tocmai îşi încheie mandatul - şi bine că şi-l încheie - nu mai seamănă cu Parlamentul care a fost ales acum patru ani, a remarcat Iohannis, exprimându-şi speranţa că traseismul nu va deveni un fenomen de masă şi în noul Parlament.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Traseismul este, probabil, cel mai nociv nociv fenomen în politica românească postdecembristă, a opinat vineri preşedintele Iohannis, la o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat o nouă rundă de consultări cu partidele pe tema formării guvernului.

"Este, această migraţie politică, probabil, cel mai nociv fenomen în politica românească postdecembristă. Şi spun acest lucru fiindcă Parlamentul care tocmai îşi încheie mandatul, şi bine că şi-l încheie, nu mai seamănă, de exemplu, deloc cu Parlamentul care a fost ales acum patru ani. Or, aşa ceva, într-o democraţie matură, este imposibil. Şi, dacă la alte capitole, democraţia românească stă bine, la acest capitol stăm prost, stăm foarte prost.

Şi, faptul că, aşa cum spuneţi, se pare că există lideri politici care, din capul locului, îşi imaginează că pot convinge parlamentari să migreze şi să-şi completeze astfel echipa, arată că nu e o excepţie. Este un fenomen care este luat în calcul, este promovat, este folosit, dar este fundamental greşit", a declarat Iohannis, în contextul unei întrebări a presei vizând negocierile pentru formarea Guvernului, în situaţia în care traseismul ar putea ajuta PSD să-şi formeze o majoritate absolută în Parlament.

Totodată, şeful statului şi-a exprimat speranţa că traseismul nu va deveni un fenomen de masă în noul Parlament, precizând că acesta ar fi "un indicator al calităţii Parlamentului."

"Dacă acest traseism se păstrează la cote reduse, înseamnă că am făcut un progres. Dacă vom avea un fenomen de aceeaşi amploare cum a fost în Parlamentul trecut, când, vă amintiţi, au apărut chiar partide noi datorită migraţiei politice, atunci nu am făcut nimic. Eu sper ca acest lucru să fie înţeles şi de liderii de partid, fiindcă depinde mult de ei. Dacă încurajează fenomenul, se va întâmpla. Dacă îl descurajează, nu se va întâmpla", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne