Băsescu, scenariu: Fuziune PNL-ALDE, cu Tăriceanu din nou şef peste liberali

ALDE ar putea fi atras, probabil, într-o coaliţie de dreapta dacă liberalii - aflaţi într-o criză foarte mare - ar negocia cu fostul lor lider, Călin Popescu Tăriceanu, să revină ca preşedinte al PNL, în urma unei fuziuni între cele două formaţiuni, a opinat fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Partidul Mişcarea Populară - formaţiune care a intrat în Parlament în urma alegerilor - va face parte din orice soluţie politică anti-PSD, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la finele consultărilor de la Cotroceni.

"L-am informat pe domnul preşedinte că suntem, facem parte şi vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD. Ori la guvernare, ori în Opoziţie, noi suntem în opoziţie cu PSD. Din motive ideologice în primul rând şi a modului cum înţeleg să gestioneze resursele bugetului în mod populist şi pregătesc parcă ieşirea României din parametrii necesari accesului în zona euro. (...) Am spus domnului preşedinte că procedează corect - şi susţinem acest punct de vedere - când refuză numirea unui prim-ministru care a fost condamnat", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte a subliniat că PMP va susţine o eventuală alianţă de dreapta, în cazul în care se ajunge la un astfel de scenariu.

"Dacă se va face, noi o vom susţine şi, aşa cum v-am spus, sunt cel mai bun premier pe care l-ar putea avea dreapta. Domnul preşedinte ştie, i-am spus că eu sunt cel mai bun premier. Am spus că avem disponibilitatea să dăm prim-ministru, cum avem disponibilitatea să susţinem fără a fi parte a Guvernului", a precizat Băsescu.

Într-o intervenţie pentru România TV, liderul PMP a opinat că preşedintelui Iohannis "nu-i este indiferent Guvernul", va încerca să aibă un Executiv cu care să poată să-şi pună în aplicare şi programul său.

În opinia fostului preşedinte, varianta pentru atragerea ALDE într-o coaliţie de dreapta ar fi ca liberalii, "aflaţi într-o criză foarte mare", să negocieze ca Tăriceanu să revină ca preşedinte al PNL, în urma unei fuziuni.

De altfel, Băsescu a remarcat că în declaraţia de după consultările avute cu partidele, Iohannis a menajat ALDE, dar nu şi PSD. "Un preşedinte când vine să facă o declaraţie, vine foarte bine pregătit să dea mesaje", a adăugat liderul PMP.

În ceea ce priveşte relaţia dintre PMP şi PNL, fostul şef de stat susţine că lucrurile s-au simplificat după demisia Alinei Gorghiu de la şefia partidului.

"Nu mai e acea reticenţă. Cum mă puteam gândi eu să colaborez cu PNL când doamna Gorghiu spunea: nu colaborăm cu PMP-ul. Acum nu a mai fost acest mesaj", a punctat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne