Dragnea: Tot ce am promis în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă

Deşi campania electorală a trecut, Dragnea promite că va pune în practică toate măsurile populiste angajate de social-democraţi înainte de alegeri, cu toate că impactul lor bugetar promite a fi uriaş.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că partidul său, împreună cu ALDE, îndeplineşte condiţia matematică de formare a unei majorităţi parlamentare şi a criticat "atacurile murdare" ale celor ce "ignoră" votul democratic din 11 decembrie la adresa sa şi a colegilor din PSD. De asemenea, Dragnea a ţinut să declare că partidul său va respecta toate promisiunile electorale făcute, câtă vreme au fost prinse în programul PSD.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a dat asigurări că nu are de gând să promoveze un conflict inutil şi că va merge la Cotroceni cu o propunere acceptabilă pentru postul de premier.

"PSD şi ALDE au un număr suficient de mare pentru a deţine majoritatea în ambele Camere, de 54%. Condiţia matematică este îndeplinită. În ce priveşte condiţia politică, ea a fost îndeplinită de români, duminică, la vot”, a menţionat Dragnea.

"Împreună cu colegii mei ne-am uitat în aceste zile la tot ce s-a produs în spaţiul public (...) Am sperat că toată lumea va înţelege şi va constata că s-a terminat campania electorală. Au continuat atacurile murdare atât la adresa mea cât şi la adresa unor colegi de-ai mei, unele mai murdare şi mai perfide decât a fost în campania electorală. PSD a câştigat fără echivoc şi fără dubiu alegerile. Românii nu au votat nici pentru guvern tehnocrat nici pentru guvern liberal", a precizat preşdintele PSD, adăugând că cei care vor să ignore votul "profund democratic" şi liber al românilor "nu numai că greşesc dar încalcă voinţa cetăţenilor."

Dragnea a mai declarat că, după ce a luat act de victoria PSD, le-a dat dispoziţie colegilor săi să redacteze nu doar programul de guvernare ci şi hotărârile de guvern necesare pentru ca acestea să fie implementate cât mai rapid.

"Tot ce am promis şi am prezentat, fără excepţii, în timpul campaniei electorale, va fi respectat la virgulă, orice măsură, orice cifră, orice acţiune care a fost prezentată şi care a fost prinsă în programul nostru de guvernare va fi respectată fără niciun fel de ezitare", a susţinut Dragnea.

Printre măsurile care vor fi respectate, Dragnea a enumerat creşterea salarilor medicilor la minim 1200 euro, creşterea burselor pentru studenţi de la 87 la 201 lei, creşterea salariului minim de la 1250 la 1450, eliminarea impozitelor pentru pensiile mai mici de 2000 de lei, cumpărarea de 3000 de ambulanţe pentru sate, decontarea a 75% din chiria şi întreţinerea celor ce îşi găsesc de muncă în altă localitate, tichete de vacanţă de 1450 lei pentru fiecare bugetar etc.