Iohannis, somat să nu-i ignore pe românii din afara graniţelor

Subiecte de primă importanţă în contextul împlinirii în 2018 a unui secol de la Marea Unire din 1918, începând cu apropierea dintre România şi Republica Moldova şi situaţia dramatică a minorităţii româneşti din Ucraina, aşteaptă de peste trei luni, fără răspuns, să fie discutate cu consilierii Preşedintelui României, semnalează Alianţa pentru Centenar.
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
02.02.2018

Alianţa pentru Centenar (ApC), care reuneşte peste 130 de organizaţii non-guvernamentale şi instituţii ale societăţii civile din România, Republica Moldova şi Diaspora românească, şi-a exprimat intenţia de a demara consultări cu Preşedinţia României pe teme de larg interes naţional şi a transmis o cerere formală, pe data de 30 octombrie 2017, vizând o primă întrevedere cu consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale cu privire la subiectele Centenarului 2018.

Solicitarea a fost adresată Departamentului de Probleme Cetăţeneşti şi, nominal, consilierilor prezidenţiali Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, Sergiu Nistor şi Sandra Pralong. În urma confirmării de primire a solicitării prin e-mail, de către domnul Andrei Muraru, Administraţia Prezidenţială nu a mai răspuns niciunui apel din partea ApC referitor la stadiul cererii, în cele trei luni care au trecut de la depunerea solicitării de dialog, semnalează ApC într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"Ne dorim ca lipsa de răspuns a Administraţiei Prezidenţiale să nu însemne o lipsă de interes faţă de subiecte care necesită măsuri oficiale urgenţe, cum este situaţia minorităţii autohtone româneşti din Ucraina, sau proiecte concrete de apropiere dintre România şi Republica Moldova, importante pe termen mediu şi lung pentru securitatea şi bunăstarea la graniţa de est a Uniunii Europene”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, organizaţie membră a Alianţei pentru Centenar.

"Membrii şi simpatizanţii Alianţei pentru Centenar invită Administraţia Prezidenţială să se achite cu bună credinţă de obligaţiile care îi revin cu privire la românii de pretutindeni, în special la cei deposedaţi de apartenenţa la România prin nedreptatea istorică a Pactului Ribbentrop-Molotov. ApC va întreprinde public în acest sens toate demersurile civice pentru ca întrevederea solicitată, cu reprezentanţii instituţiei Preşedintelui României, să aibă loc în perioada următoare", se arată în comunicatul ApC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor