Iohannis reacţionează după votul Senatului în cazul Şova

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, pe contul său de Facebook, la votul dat de Senatul în cazul lui Dan Şova, acuzat de căpuşarea complexurilor Rovinari şi Turceni.
Andrei Pricopie
25.03.2015

alte articole

Klaus Iohannis, 24 martie 2015 (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.03.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, pe contul său de Facebook, la votul dat de Senat în cazul lui Dan Şova, acuzat de căpuşarea complexurilor Rovinari şi Turceni.

"În calitate de garant al respectării Constituţiei şi principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiţiei. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în faţa justiţiei", scrie Klaus Iohannis.

"Parlamentul nu se poate erija în instanţă. Justiţia este singura în măsură să-şi spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumţia de nevinovăţie. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce priveşte integritatea, capabil să răspundă prompt şi corect la cererile justiţiei, poate recăpăta încrederea cetăţenilor", a adăugat preşedintele României.

Senatorii au refuzat, miercuri, aprobarea cererii DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a colegului lor, Dan Şova, fiind înregistrate 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă" şi 5 abţineri. Potrivit invocării Regulamentului Camerei, pentru aprobarea cererii erau necesare 85 de voturi favorabile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor