Inventivitate fără limite. 24 de femei s-au pretins bătute de soţ pentru a primi bani europeni

Mai multe femei dintr-un sat ialomiţean au declarat că sunt bătute de soţi pentru a încasa bani europeni, bani investiţi ulterior în electrocasnice şi acareturi pentru domiciliul conjugal.
(Captură Foto)

Peste 20 de femei din satul ialomiţean Valea Măcrişului au intrat în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, fiind suspectate că au declarat că-s bătute de soţ doar pentru a încasa bani de la UE. Cu banii europeni primiţi, femeile şi-au cumpărat maşini de spălat, uşi la casă sau mobilă de bucătărie, relatează B1 TV.

"Eu mi-am luat maşină de spălat, o uşă la dormitor, o mobilă de bucătărie şi vată de sticlă de pus în pod. Pe mine m-a selectat de la Primărie să particip", susţine una dintre beneficiarele proiectului.

Scandalul a început după ce un localnic a sesizat Prefectura Ialomiţa pe motiv că mama sa, deşi selectată în cadrul programului "START - o viaţă de calitate în siguranţă", nu a primit cei 6.000 de lei datoraţi.

Proiectul respectiv a fost lansat în urmă cu doi ani de Autoritatea pentru Egalitatea de Şanse dintre Femei şi Bărbaţi şi avut ca scop sprijinirea a peste 1.000 de femei din întreaga ţară, victime ale violenţei domestice.

În urma plângerii făcute de cetăţean, autorităţile au demarat verificări, descoperind că multe dintre femeile menţionate în program au dat în scris că fuseseră bătute de soţii lor, pentru a beneficia de câştig. Printre acestea se aflau chiar şi angajate ale municipalităţii...

"Contabila, secretara şi asistenta socială din primărie au fost şi ele beneficiare în proiect. Eu nu ştiam ca ele să aibă probleme acasă, dar este un proiect care n-a avut legătură cu primăria noastră, în sensul că nu l-am implementat noi", a declarat Mihael Bobeş, primarul din Valea Măcrişului, potrivit adevărul.ro.

Cazul este anchetat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.