Un lanţ de supermarketuri va oferi joburi pentru victimele violenţei în familie

Mii de victime ale violenţei domestice se vor putea angaja la un lanţ de supermarketuri, pentru ca lipsa unui venit stabil să nu le transforme în prizoniere ale agresorului lor.
Supermarket
Supermarket (Epoch Times România)

Peste 4.000 de victime ale violenţei în familie vor putea să se angajeze la un lanţ de supermarketuri din ţară, în baza unui protocol semnat cu respectivul lanţ de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, relatează digi24.

„Sper ca tot mai multe companii să fie deschise pentru a angaja victimele violenţei domestice, după cum bine ştim ele sunt dependente nu doar emoţional, ci şi financiar către agresor. Şi atunci, câştigându-şi independenţa financiară, va fi pentru ele mult mai uşor să se desprindă din mediul de risc”, a declarat Ioana Cazacu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Protocolul a fost semnat pornind de la ideea că lipsa unui venit stabil este una dintre principalele cauze pentru care femei abuzate nu pleacă de lângă partenerul de viaţă care le agresează.

Potrivit sursei citate, în România, una din trei femei e agresată, iar multe cazuri nu sunt raportate. Victimele abuzurilor pot cere ajutorul specialiştilor la 0800 500 333. Operatorii vor direcţiona victimele către 42 de echipe de intervenţie interinstituţionale şi multidisciplinare înfiinţate la nivelul celor 41 de judeţe şi al municipiului Bucureşti.