Într-un spital american, micuţii pacienţi merg la sala de operaţii în mod inedit [video]

Micuţii pacienţi dintr-un spital din California ajung în sala de operaţii cu maşinuţa (de jucărie, bineînţeles!)
Copil
Copil (captură video YouTube)

Medicii de la Doctors Medical Center Modesto din California (SUA) au adoptat această idee minunată cu scopul de a-i ajuta pe copiii bolnavi, încurajându-i să se recupereze cât mai repede posibil.

Asistenta Kimberly Martínez din sala pre-operatorie a declarat publicaţiei Modesto Bee că a căutat mult timp o metodă care să le diminueze micuţilor anxietatea preoperatorie şi cea creată de despărţirea de părinţi şi a descoperit că multe spitale de copii adoptau acest lucru. "De ce să nu aplicăm această metodă şi aici?", s-a întrebat ea. Şi proiectul a fost pus în practică.

Când copiii trebuie să-şi ia rămas bun de la părinţi pentru a merge în sala de operaţie, situaţia devine complicată.

"De multe ori şi numai faptul că iei copilul de lângă părinţi poate fi foarte traumatic", a spus Evie Olds, un specialist care lucrează în sala de recuperare.

"În momentul în care le spunem despre maşină şi îi întrebăm dacă ar dori să o conducă, feţele lor se luminează, iar părinţii sunt la rândul lor entuziasmaţi. Acesta este unul dintre cele mai frumoase momente pe care şi le reamintesc", a spus Martínez.

Separarea de părinţi devine mai uşoară, iar entuziasmul lor se reflectă în recuperare.

"Le distrage mult atenţia", adaugă Martínez. "Şi nu este un drog", subliniază Olds, explicând că, de fiecare dată când personalul poate rezolva o problemă fără a fi nevoie să adauge medicamente, este un avantaj.

Maşinuţa costă aproximativ 230 dolari. Este destinată copiilor între doi şi şapte ani, care cântăresc mai puţin de 30 Kg, a spus Martínez. Poate fi condusă manual de către copii sau controlată de la distanţă, în cazul celor mai micuţi pacienţi.