Inspecţia Judiciară: Alina Bica a creat atmosferă de nesiguranţă şi neîncredere în DIICOT

Inspectorii judiciari din cadrul CSM au analizat modul în care Alina Bica, judecată în prezent în două dosare de corupţie, a gestionat structura centrală a DIICOT, în perioada 16 mai 2013 – 21 noiembrie 2014, cât a fost la conducerea instituţiei.
Alina Bica (gov.ro)
Andrei Pricopie
10.07.2015

Inspectorii judiciari din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au analizat modul în care Alina Bica, judecată în prezent în două dosare de corupţie, a gestionat structura centrală a DIICOT, în perioada 16 mai 2013 – 21 noiembrie 2014, cât a fost la conducerea instituţiei.

După ce au purtat discuţii cu procurorii din cadrul tuturor serviciilor şi birourilor, inspectorii au stabilit că Alina Bica a creat o atmosferă de nesiguranţă şi neîncredere în cadrul colectivului de procurori, din cauza adoptării unui stil managerial autoritar şi lipsit de comunicare, informează Mediafax.

"Spre deosebire de domnul procuror şef Codruţ Olaru, care a condus DIICOT până la numirea doamnei procuror şef Alina Bica şi care a practicat un stil managerial participativ şi la care toţi procurorii aveau acces în orice moment în care aveau nevoie de îndrumare şi coordonare, în cazul doamnei procuror şef Alina Bica lucrurile au fost complet diferite; în acest sens, procurorii s-au confruntat cu situaţii în care deşi aveau de rezolvat probleme care reclamau prezenţa şefului direcţiei, acesta nu era de găsit. Din cauza tonului ridicat folosit, precum şi a modului imperativ în care Alina Bica tranşa problemele invocate de subalterni, s-a preferat o comunicare indirectă, prin şefii de servicii.

Aceştia (şefii de servicii - n.r.) au arătat că s-au confruntat cu o comunicare dificilă şi că doamna procuror şef Alina Bica le inspira un sentiment de nesiguranţă şi neîncredere; de asemenea, au fost nemulţumiţi de faptul că nu era convocat Colegiul de conducere pentru a decide în chestiuni mai importante, doamna procuror şef Alina Bica preferând să fie singurul decident, însă şi în acest caz dădea dovadă de instabilitate şi inconsecvenţă", se precizează în raportul Inspecţiei Judiciare.

Raportul a fost prezentat miercuri secţiei de procurori a CSM care şi l-a însuşit.

Fosta şefă DIICOT este judecată acum în două dosare de corupţie. Primul vizează despăgubirile ilegale de la ANRP, iar cel de-al doilea vizează relaţiile infracţionale ale Alinei Bica cu Adriean Videanu şi Ovidiu Tender.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor