Insolvenţe contra mită. Judecător intrat în vizorul DIICOT

Procurorii DIICOT investighează un grup specializat în evaziune fiscală, spălare de bani etc., grup sprijinit de un om al legii, mai exact un judecător.
Justiţia (Shutterstock)
Ana Ion
14.10.2015

UPDATE: Potrivit unor surse citate de Agerpres, procurorii fac percheziţii atât la Primăria Şelimbăr cât şi la secretarul comunei şi la primarul Daniel Maricuţa, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar şi la alţi consilieri locali, la foşti primari sau viceprimari şi la sediile unor societăţi comerciale deţinute de primar prin interpuşi.

De asemenea este vizat de percheziţii Oficiul de Cadastru Sibiu, precum şi mulţi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucşă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela şi BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

***

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, grup care, potrivit DIICOT, ar fi fost sprijinit de un judecător. Magistratul ar fi pretins şi primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment a unor societăţi.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi.

După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare.", se precizează în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul bugetului de stat este în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei. În instrumentarea acestei cauze, DIICOT efectuează o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Reşiţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor