Descinderi la persoane bănuite că falsificau acte pentru imigranţi

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa şi BCCO Ploieşti au efectuat, marţi, percheziţii la persoane bănuite că falsificau acte pentru refugiaţi.

Potrivit unui comuniat al instituţiei, percheziţiile au vizat documentarea activităţii infracţionale a unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România şi fals intelectual.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, suspecţii Răducanu Ionuţ-Ninel şi Şerban Dumitru (angajat în cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Dâmboviţa, activităţii infracţionale a unor persoane cercetate) au falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte, etc.) care permiteau migranţilor trecerea frauduloasă a frontierei de stat precum şi accesul liber pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene." arată DIICOT.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul Biroului Judeţean pentru Administrarea Bazelor de Date privind Evidenţa Populaţiei Dâmboviţa, au fost găsite şi ridicate 700 de elemente de siguranţă pentru cărţi de identitate, an de emisie 2008, mai arată DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne