INP a dat start campaniei de prevenire a consumului de alcool "Cu mintea trează"

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a dat start campaniei naţionale “Cu mintea trează”, ce are scopul de a reduce consumul de alcool în rîndul şoferilor.
Consum de alcool la volan (unimedia.info)
Ana Chitoroagă
26.02.2014

Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a dat start campaniei naţionale “Cu mintea trează”, ce are scopul de a reduce consumul de alcool în rândul şoferilor.

”Cu mintea trează” este mesajul pe care îşi propune să-l transmită cetăţenilor noua campanie naţională de comunicare privind reducerea consumului de alcool în rândul populaţiei din Republica Moldova, lansată de Ministerul Sănătăţii în comun cu Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Republica Moldova, Inspectoratul Naţional de Patrulare, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Campania este adresată în primul rând conducătorilor auto şi femeilor gravide, dar şi adolescenţilor. Obiectivele campaniei sunt de a spori cunoştinţele grupurilor-ţintă despre impactul nociv al consumului de alcool asupra stării de sănătate; de a reduce percepţia populaţiei generale precum că consumul de alcool nu poate fi dăunător şi de a convinge un număr cât mai mare de persoane să adopte un comportament pozitiv, precum abţinerea de la consumul de alcool în timpul sarcinii, în timpul conducerii unei vehicul sau la locul de muncă, inclusiv în rândul adolescenţilor cu vârsta de până la 18 ani.

INP atenţionează şoferii că alcoolul consumat înainte de a urca la volan încetineşte timpul de reacţie, reduce atenţia şi micşorează cîmpul vizual. Astfel, atât viaţa şoferului, cât şi a pasagerilor este pusă în pericol.

Potrivit datelor statistice, la fiecare trei ore se produce un accident rutier, dintre care fiecare al cincilea se întâmplă din cauza conducerii automobilului în stare de ebrietate.

Campania este lansată de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Republica Moldova şi Inspectoratul Naţional de Patrulare, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor