Incendiu la o moschee - un posibil nou atac asupra musulmanilor din Suedia

Un incendiu a izbucnit la o moschee din Suedia în dimineaţa zilei de luni, autorităţile considerând că ar putea fi cel de-al doilea atac prin incendiere ce vizează un centru musulman suedez în mai puţin de o săptămână.
Moscheea din oraşul suedez Eslov vizată de un posibil nou atac împotriva musulmanilor. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.12.2014

Un incendiu a izbucnit la o moschee din Suedia în dimineaţa zilei de luni, autorităţile considerând că ar putea fi cel de-al doilea atac prin incendiere ce vizează un centru musulman suedez în mai puţin de o săptămână.

“Bănuim că este un incendiu premeditat”, a declarat un ofiţer al poliţiei suedeze pentru agenţia de ştiri TT News.

Incidentul a avut loc în oraşul sudic Eslov, a raportat Reuters, citând presa locală, adăugând că pompierii au stins focul şi că nimeni nu a fost rănit.

Un atac anterior, care a avut loc în ziua de Crăciun împotriva unei alte moschei, în oraşul Eskilstuna, la 138 km vest de capitala suedeză Stockholm, a dus la rănirea a cinci persoane.

Democraţii Suedezi, un partid populist ce se opune imigraţiei, şi-a intensificat campaniile în ţara scandinavă, susţinând că lipsa locurilor de muncă pentru localnici se datorează unui aflux de refugiaţi. Partidul, cel de-al treilea ca mărime în Suedia, doreşte să reducă cu 90% numărul aplicanţilor pentru azil politic care intră în ţară.

Dar alte partide aparent intenţionează să menţină poziţia tradiţională liberală a ţării în contextul unei intensificări a dezbaterilor suedeze cu privire la problema imigranţilor musulmani, care provin în marea lor majoritate din Orientul Mijlociu.

Conform Departamentului de Stat american, există aproximativ 475.000 de persoane aparţinând comunităţii musulmane care locuiesc în Suedia, în timp ce Consiliul Musulman al Suediei – aprobat oficial – a raportat că doar 106.327 dintre aceştia urmează activ religia lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor