Încă o ordonanţă de urgenţă: Guvernul schimbă Codul Fiscal, pentru ca primarii să poată mări taxele

Printr-o Ordonanţă de urgenţă, Guvernul va modifica din nou Codul Fiscal, prin introducerea unui singur articol care stabileşte că doar primarii pot decide cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani.
(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
20.12.2012

Printr-o Ordonanţă de urgenţă, Guvernul modifică din nou Codul Fiscal, prin introducerea unui singur articol care stabileşte că doar primarii pot decide cu privire la aplicarea indexării impozitelor şi taxelor locale în raport de evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani.

Noua prevedere va fi introdusă de Guvern printr-o Ordonanţă de urgenţă, care va fi aprobată în perioada imediat următoare.

"În prezent, în concordanţă cu prevederile din Codul fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează o dată la trei ani, ţinând cont de evoluţie ratei inflaţiei de la ultima indexare. Prin această modificare, autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale decid cu privire la aplicarea indexării, începând cu anul următor intrării în vigoare a hotărârii Guvernului", relevă Guvernul.

Noua Ordonanţă survine după ce Guvernul a decis recent că nivelul taxelor locale prevăzute în grilă creşte pentru anul viitor cu 16,05%, ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, potrivit legii, precizând că, faţă de suma rezultată, autorităţile locale pot decide o creştere sau o scădere într-o marjă de 20%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor