În R. Moldova, starea de urgenţă în sănătate publică s-a prelungit până pe 15 septembrie

Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan
Pe timp de pandemie cu virusul Wuhan (facebook.com/Ala Nemerenco)

Comisia Naţională Extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) a decis prelungirea stării de urgenţă în sănătate publică până la 15 septembrie, fiind prelungit şi termenul de aplicare a tuturor restricţiilor în vigoare.

De la 1 septembrie cetăţenii care traversează frontiera pe sensul de intrare şi vin din ţări aflate în zona verde - cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiţi să stea în autoizolare.

Tot de la 1 septembrie, se vor redeschide instituţiile şcolare şi preşcolare în baza unor instrucţiuni clare şi cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. Decizia de reîncepere a activităţii şcolilor aparţine fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condiţiile necesare, nu vor primi autorizaţie de funcţionare.

Membrii CNESP au reiterat importanţa respectării a 3 reguli pentru stoparea răspândirii virusului chinezesc: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanţei fizice/sociale de 1 metru şi purtarea corectă a măştilor în spaţii închise şi locuri aglomerate.

„Fac apel către cetăţeni să respectăm cu toţii măsurile de protecţie, ne aşteptăm săptămâna asta la noi anti-recorduri”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu la şedinţa Guvernului de miercuri. Potrivit acestuia, capacităţile sistemului medical ale R. Moldova de a interna noi pacienţi cu Covid sunt la limită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe