În Piaţa Tahrir din Egipt protestele continuă

Mii de egipteni protestează în Piaţa Tahrir din Cairo. (PATRICK BAZ / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
23.06.2012

Vineri, mii de egipteni au ocupat pentru a doua zi consecutiv, Piaţa Tahrir din capitala egipteană Cairo, în semn de protest faţă de preluarea puterii de către Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi în semn de solidaritate cu Mohamed Mursi, relatează cotidianul britanic The Guardian.

Egiptenii din Piaţa Tahir doresc ca CSFA să recunoască victoria la alegerile prezidenţiale a candidatului partidului Fraţii Musulmani, Mohamed Mursi. Ei reclamă, de asemenea, preluarea puterii politice de către o forţă legitimă, cum este cea a unui preşedinte ales democratic.

”Această rămăşiţă a regimului Mubarak nu vrea să îşi recunoască înfrângerea. De aceea comunicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor a fost amânată sine die”, declară unul dintre protestatarii din piaţa centrală.

Mohamed Mursi a făcut un apel, în decursul zilei de vineri, către Consiliul Suprem al Forţelor Armate să accepte cedarea puterii în favoarea unui guvern naţional dar acesta a refuzat.

În contextul amânării anunţării rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidenţial de duminică, reprezentanţii CSFA consideră că Fraţii Musulmani a creat confuzie şi a incitat la diviziune socială prin dezvăluirea rezultatelor înainte ca cifrele oficiale să fie comunicate.

De cealaltă parte, comisia electorală egipteană are în vedere posibilitatea repetării alegerilor în cel puţin 100 de secţii de votare, unde au fost sesizate şi confirmate nereguli grave.

Reporter Alexandra Profir

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor