În discursul dintre ani, Dodon şi-a atribuit meritul eliberării ţării de Plahotniuc. Alaiba: Preşedintele merită să intre la închisoare

Igor Dodon a intrat după gratii fiind prizonierul propriilor decizii. Dar merită să fie şi în închisoare, pentru că a decis să fure, nu să construiască, afirmă Dumitru Alaiba.
Chipul lui Igor Dodon acoperit simbolic cu gratii de către internauţi, în timpul discursului dintre ani
Chipul lui Igor Dodon acoperit simbolic cu gratii de către internauţi, în timpul discursului dintre ani (facebook.com/Mihaela Butnaru)

În tradiţionalul discurs dintre ani, preşedintele Igor Dodon a susţinut că în 2019 „a triumfat democraţia”, „am reînvăţat să trăim liber”, iar „statul a fost eliberat din captivitate”, dar nu s-a referit la lupta cu corupţia, la o justiţe liberă şi drepturile cetăţeanului.

Acesta a promis că în 2020 „va demara reconstrucţia ţării” şi vor avea loc acţiuni de amploare prin care se va sărbători „cea de-a 75 aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Va fi un an al memoriei şi gloriei”.

Ca în timpurile lui Plahotniuc, discursul preşedintelui nu a abordat probelemele fundamentale ale societăţii, a subliniat în context deputatul Dumitru Alaiba care înainte de revelion a îndemnat pe pagina sa de socializare ca internauţii să pună gratii pe imaginea lui Igor Dodon.

Mai mult, după discursul şefului statului, parlamentarul a ţinut să sublinieze că în 2020, Igor Dodon „a intrat după gratii. Nu este liber. Este prizonierul propriilor decizii. Acesta a ales o cale care îl ţine ostatic, îi limitează tot mai mult mişcările. Igor Dodon deja nu este liber. Dar merită şi în închisoare. Pentru că a decis să fure, nu să construiască.”