"Împăratul" Vlasov, fiica şi ginerele său, daţi pe mâna instanţei. Prejudiciul din dosar este colosal

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, supranumit "Împăratul" sau "Excelenţa sa", a fost trimis din nou în judecată de procurorii DNA. Fostul înalt demnitar a ajuns deja la dosarul cu numărul 3.
Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)

Aflat în prezent în spatele gratiilor, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, reiese dintr-un comunicat remis joi de procurorii DNA.

Fiica "Împăratului", Ingrid Elena Vlasov, şi soţul ei Marian Nedelcu, la data faptelor administrator al unei companii, vor merge şi ei în faţa instanţei. Dosarul mai are şi alţi protagonişti: Luiza Rodica Grigorescu, la data faptelor secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Rodica Mariana Suciu, la data faptelor director general la S.C. Romexpo S.A. şi Nicolai Zdrobici.

În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra a cinci imobile ce au fost deţinute de către Mihail Vlasov şi înstrăinate către membri ai familiei sale "în scopul eludării măsurilor asigurătorii". De asemenea, a mai fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatei Ingrid Vlasov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcţiei de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Dosarul nr. 3 al lui Vlasov, în viziunea DNA

"În perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României – C.C.I.R., abuzând de funcţia deţinută şi de influenţa dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ şi Industrie a României cât şi S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acţionar majoritar.

După ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acţiuni astfel încât bani din bugetul instituţiei să ajungă la diverse entităţi/societăţi comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte şi convenţii.

Concret, inculpatul Vlasov Mihail şi-a folosit autoritatea şi influenţa faţă de inculpatele Ştefănescu Cornelia Liliana, şefă a Cancelariei C.C.I.R., Grigorescu Rodica Luiza, secretar general al C.C.I.R şi Suciu Mariana Rodica, în calitate de director general S.C. Romexpo S.A.), pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însuşirea şi respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entităţi.

La data de 7 octombrie 2016, inculpata Ştefănescu Cornelia Liliana, şefă a Cancelariei C.C.I.R., a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei – comunicat nr. 1316/VIII/3 din 25 octombrie 2016.

Prin contractele semnate de acestea, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistenţă juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov” s.a. au fost direcţionate sume de bani sau au fost puse la dispoziţie imobile din patrimoniul C.C.I.R. şi Romexpo S.A. la preţuri derizorii, în favoarea inculpatului Mihail Vlasov şi a unor membri de familie.

Totodată, inculpatul Vlasov Mihail şi-a însuşit sume de bani din bugetul C.C.I.R., pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează:

- suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziţia biroului de conducere/Fond la dispoziţia preşedintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe baza de dispoziţii de plată către casierie,

- suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.

Acţionând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail şi celelalte persoane, prin actele şi faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerţ a României şi societăţii Romexpo, astfel:

- prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei,

- prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne