Igor Grosu, după consultările cu Maia Sandu: PAS consideră că sunt întrunite circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului

Alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc conform termenelor legale, ceea ce va depinde şi de răspunsul Curţii Constituţionale, afirmă Igor Grosu.
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

„În virtutea evenimentelor care s-au consumat joi, în Parlament, cu cea de-a doua tentativă de a învesti un Guvern, considerăm că sunt întrunite circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu după consultările organizate vineri de preşedinta Maia Sandu.

În opinia acestuia, dincolo de prestaţia lamentabilă a legislativului la fiecare şedinţă, unde sunt pe agendă proiecte populiste, se mai atestă dezbateri sterile care nu au nimic comun cu interesul cetăţenilor.

„Cu referire la termene, nu am discutat termene. Un lucru pe care l-am transmis este că alegerile anticipate trebuie să aibă loc conform termenelor legale, asta va depinde şi de răspunsul Curţii Constituţionale”, a adăugat preşedintele interimar PAS.

Totodată, parlamentarul a menţionat că prioritatea zero rămâne gestionarea situaţiei pandemice. Astfel, toate instituţiile statului care sunt antrenate în gestionarea crizei sanitare trebuie să depună efort maxim pentru a asigura respectarea regulilor impuse de situaţia pandemică.

În concluzie, Igor Grosu a făcut apel către toţi actorii politici, indiferent de viziunile pe care le au, să se abţină de la presiuni şi să lase instituţiile statului să-şi facă meseria. Iar politicienii, în special cei prezenţi în Parlament, să nu se concentreze pe dezbateri inutile, dar să vină în întâmpinarea Executivului atunci când va înainta spre adoptare legi care să susţină oamenii.

Liderul fracţiunii Partidului Platforma DA, Alexandr Slusari şi preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip au declarat după consultările avute vineri cu şefa statului că la baza crizei politice de la Chişinău ar fi un duel între Maia Sandu şi Igor Dodon, care este în detrimentul cetăţenilor. Astfel, lupta politică între aceşti doi actori politici ar trebui încetată, iar ideea dizolvării Parlamentului şi a alegerilor anticipate abandonată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe