Congresul american introduce un proiect de lege care pedepseşte autorii recoltării forţate de organe din China comunistă

Congresul american s-a decis să sancţioneze una dintre cele mai mari atrocităţi ale timpurilor moderne.
O punere în scenă a torturilor îndurate de practicanţii Falun Gong în puşcăriile regimului comunist chinez. Sydney, Australia
O punere în scenă a torturilor îndurate de practicanţii Falun Gong în puşcăriile regimului comunist chinez. Sydney, Australia (Ian Waldie / Getty Images)

Un grup bipartizan de parlamentari americani a introdus un proiect legislativ, atât în Senat, cât şi în Camera Reprezentanţilor, pentru a opri practica organizată de Partidul Comunist Chinez de recoltare de organe de la prizonierii de conştiinţă închişi în reţeaua vastă de lagăre de muncă ale Chinei.

O investigaţie Epoch Times a arătat, la începutul anilor 2000, că Partidul Comunist Chinez a organizat "soluţia finală" pentru a scăpa de practicanţii Falun Gong - prizonieri de conştiinţă - care umpluseră până la refuz închisorile şi lagărele chineze în 1999, după ce regimul chinez declanşase o vastă campanie de eradicare a mişcării spirituale.

Citiți și The Guardian: China recoltează într-adevăr organe cu forţa de la deţinuţi, hotărăşte un tribunal londonez

Soluţia găsită de autorităţile comuniste pentru a scăpa de milioanele de practicanţi a fost de a le extrage forţat organele, pentru a le vinde pe piaţa neagră de organe din China.

"Recoltarea de organe este un act extrem de barbar şi inuman care nu ar trebui să existe deloc în lumea noastră", a declarat republicanul Chris Smith (R-N.J.), principalul iniţiator al proiectului în Camera Reprezentanţilor, potrivit unui comunicat din 9 martie emis de biroul său.

Citiți și "Mortul era viu" - chirurg chinez evocă istorii de groază din industria extragerii forţate de organe a Chinei [film documentar]

"Trebuie să facem mai mult pentru a pune capăt abuzului oribil al bandelor internaţionale de trafic de persoane, al organizaţiilor teroriste şi chiar al unor guverne - în special regimul comunist din China - care ucid oameni nevinovaţi şi le vând organele pentru profit", a adăugat Smith.

El a precizat: „Legislaţia noastră ar împuternici Departamentul de Stat al SUA să identifice şi să expună persoanele care organizează recoltarea de organe şi traficanţii din întreaga lume, pentru a-i pedepsi prin sancţiuni eficiente şi restricţii de călătorie”.

Legislaţia - Legea Stop Forced Organ Harvesting - ar autoriza, printre altele, guvernul SUA să refuze sau să revoce paşapoartele persoanelor care se angajează în cumpărarea ilegală de organe.

Citiți și Italia acuză recoltarea forţată de organe din China. Adoptă legea împotriva traficului de organe

Conform secţiunii 301 din Legea privind transplantul de organe, comercializarea şi vânzarea privată a organelor umane sunt interzise.

China este una dintre destinaţiile de top pentru turismul de transplant, existând o vastă reţea de spitale pentru transplant, apărută în ultimii ani.

Vă invităm să urmăriţi materialul video "Genocidul Medical".

Deşi au publicat cifre record ale operaţiilor de transplanturi începând din 2001, autorităţile chineze nu au reuşit niciodată să explice sursa organelor, afirmând că acestea provin de la deţinuţii condamnaţi la moarte de tribunalele chineze - după execuţie. Cu toate acestea, numărul enorm de transplanturi nu poate fi acoperit de numărul deţinuţilor executaţi, iar timpii foarte mici de obţinere a unui organ - între una şi două săptămâni - au ridicat, în rândul mai multor experţi temerea că regimul chinez menţine o bancă de donori în viaţă, pe care îi sacrifică la comandă ori de câte ori apar cereri pe piaţa de organe a Chinei.

Citiți și Dr. Jacob Lavee, preşedintele Societăţii de Transplant israeliene: "chirurgii chinezi ucid oameni pentru organe" (video)

Un raport din iunie 2019, publicat de un tribunal special din Londra, a concluzionat, după o investigaţie de un an, că practica de recoltare forţată de organe se întâmplă la o „scară semnificativă” în China, practicanţii Falun Gong fiind principala sursă de organe. Falun Gong este o disciplină care include exerciţii cu mişcări line, denumite în cultura tradiţională chineză „qigong”, şi un set de învăţături ce au la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă, valori după care practicanţii încearcă să îşi ghideze viaţa.

Noul proiect legislativ introdus în ambele camere ale Congresului ar impune ca Departamentul de Stat să raporteze anual despre recoltarea forţată a organelor în ţări străine şi să identifice oficialii şi entităţile străine responsabile de recoltarea forţată de organe. Aceşti oficiali şi entităţi ar putea fi apoi supuşi unor posibile sancţiuni SUA.

Citiți și Deutsche Welle: conferinţă cu scântei la Vatican. China stârneşte polemici aprinse

Legislaţia ar interzice, de asemenea, exportul de către SUA a dispozitivelor chirurgicale de transplant de organe acestor entităţi străine.

"Există dovezi din ce în ce mai mari că Partidul Comunist Chinez recoltează şi continuă să recolteze organe de la grupuri religioase persecutate, prizonieri de conştiinţă şi deţinuţi", a precizat senatorul Tom Cotton într-o declaraţie. „Acest proiect de lege va identifica şi pedepsi membrii Partidului Comunist Chinez implicaţi în recoltarea forţată de organe. A venit momentul să responsabilizăm Beijingul pentru aceste acte oribile”, a adăugat el.

Citiți și Miliardar chinez rupe omerta şi vorbeşte despre recoltarea forţată de organe a regimului comunist

Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte