Igor Grosu, despre neînvestirea Guvernului: Majoritatea deputaţilor acestui parlament nu se gândesc la binele oamenilor

Atât timp cât Parlamentul are o majoritate din deputaţi care urăsc Moldova şi storc din ea toate resursele, criza se va adânci mai mult, afirmă Igor Grosu.
Igor Grosu, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
25.03.2021

Parlamentul a confirmat încă odată că nu se gândeşte nici la ţară, nici la oameni, a declarat candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Igor Grosu, după ce deputaţii PSRM-Şor au părăsit, joi, sala de şedinţe a Legislativului, iar învestirea noului guvern a eşuat.

În cadrul unui briefing de presă, preşedintele interimar PAS a menţionat că nu crede în bunele intenţii ale acestui parlament şi ştie că alegerile anticipate sunt unica posibilitate de a-l curăţa, însă împreună cu membrii echipei sale guvernamentale erau gata să-şi asume responsabilitatea.

„Astăzi însă am mai primit o dovadă, că majoritatea deputaţilor acestui parlament niciodată nu se gândeşte la binele oamenilor. Au avut propriul guvern şi majoritate dar au administrat prost pandemia. Am văzut corupţie, scheme, traseism politic, hoţie”, a adăugat acesta.

Mai mult, PSRM şi-a dat jos propriul guvern, spunând că vor anticipate. Apoi au început să blocheze orice posibilitate de a le declanşa. De la o bucată de vreme au tot strigat că vor guvern pentru că situaţia în ţară e foarte complicată. Iar atunci când a apărut posibilitatea votării unui guvern responsabil nu s-au prezentat la vot.

În context, premierul desemnat i-a întrebat pe deputaţii PSRM – cum pot să-şi bată joc de propriul electorat ţinându-se de mână cu o gaşcă de bandiţi pentru a le salva pielea. „Igor Dodon se comportă ca un copil mic care şi-a pierdut toate jucăriile, bate din picioare şi nu-i pasă de ce se întâmplă în jur.”

Igor Grosu a ţinut să atenţioneze că actualul parlament nu poate gestiona crizele prin care trece R. Moldova, în special criza pandemică: „Nu poate asigura o majoritate reală care să susţină un guvern, oricare ar fi el. Nu poate veni cu ajutor pentru economie. Nu poate lupta cu corupţia şi cu hoţii.”

Astfel, „trebuie mobilizate toate eforturile pentru a organiza alegeri anticipate pentru ca oamenii să măture şi cureţe parlamentul de tâlhari şi mincinoşi. Atât timp cât Parlamentul are o majoritate din deputaţi care urăsc Moldova şi storc din ea toate resursele, criza numai se va adânci.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor